Egy jogtiszta DVD-re amin film van, milyen jogszabályok vonatkoznak?
Arra lennék kíváncsi, hogy ha csinálok könyvtárban foglalkozások során filmvetítést egy olyan filmről/meséről amit megvettem, az lehetséges? Vagy jogdíjat kell utána fizetni?
Van aki ellenzi, hogy én kaptam meg az állást, és nem szeretnék jogi problémákba keveredni.
Elvileg nem vetítheted le nyilvánosan, de nem hinném hogy lenne aki annyira ellenzi hogy te kaptad az állást, hogy ezért feljelentsen.
Abban sem vagyok bizos hogy egyáltalán eszébe jutna, hogy vajon jogtiszta e, ha filmet vetítesz.
Akkor ne vetítsd le! A magánhasználatra megvásárolt DVD-t megnézheted otthon a családdal, vagy barátokkal, de munkahelyen, foglalkozásod részeként másoknak levetíteni jogdíjköteles.
Bár őszintén szólva nehezen tudom elképzelni azt a rendőrnyomzót, aki hajlandó lenne a feljelentéssel foglalkozni, és azt is, hogy ez valakinek eszébe jut, hogy ezért fel lehet jelenteni téged...
Jó, de gondolom olyan dvd-ről beszélünk, amit boltban árulnak, privát felhasználásra.
Egyébként kérd ki a főnököd véleményét, hogy lejátszhatod-e. Ha igent mond, akkor nyugodtan mehet a vetítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!