Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az anime és mese közt mi a...

Az anime és mese közt mi a külömbség?

Figyelt kérdés
Mert nagy anime rajongó vagyok,és idegesít ha mások lemesézik az animéket és nem tudjuk elfogadni hogy az anime nem mese és szinte semmi közük egymáshoz. valaki érthetően el tudja magyarázni mi a külömbség?
2012. aug. 10. 09:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A mese egy epikai műfaj, melynek eredete a mítoszok, mondák és legendákon keresztül az írásbeliség előtti időkre nyúlik vissza. (wikipédia)

Az anime (アニメ, ejtése [anime], az „animation” szó rövidüléséből) a rajzfilm általános elnevezése Japánban, a szigetországon kívül a japán stílusú rajzfilmek összefoglaló neve. (wikipédia)

A mese az GYEREKEKNEK VAN .... míg az anime felnőtteknek is... én arra a kérdésre hogy mese-e az anime az anime néhány érdekesebb műfajával szoktam érvelni hogy ez aztán pedig nem mese!!! pl :hentai,ecchi,seinen(hárem anime),guro

2012. aug. 10. 12:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az első jól leírta. Azért a Micimackó meg az elfen Lied között van különbség...Nekem apám nincs tisztában azzal h mi is a kettő közötti különbség és kérdezte a mért nem nézem együtt a öcsémmel( aki 6 éves) Akkor épp az anothert néztem... Hát mondom nem igazán neki való...
2012. aug. 11. 12:42
 3/5 anonim válasza:
88%

Mese: gyerekeknek való tanulságot tartalmazó kitalált történet. (Legyen az rajzolt, vagy írott formában)

Anime: rajzfilm japán neve. Ez csak azt jelenti, hogy van egy mozgó kép, ami meg van rajzolva. Ezen belül is van mese (Kukucska kalandjai, Laputa az égi palota, stb) de ennél sokkal szélesebb műfaj, mert van benne horror, sci-fi, ismeretterjesztő, akció, vígjáték, stb. Szerintem ugyanolyan változatos, mint a filmek világa, a külömbség csak az, hogy rajzolva van. Ez egy nyugati kultúrában felnevelkedett emberben ennek látványa "zavart okoz az erőben" és beazonosítja a mesével, mert amit rajzolva eddig látott, az mind az volt.

De egyébként igen, szóval egy Elfen Lied, egy Shiki, vagy egy Death Note nem egyenértékű egy Hófehérkével, egy Donald kacsával és a többivel. :) De ezt addig úgyse értik meg, amíg nem látják. Mese marad nekik, és ezt el kell fogadni. Hacsak nem megnézetsz velük egy részt, és neadj Isten megtetszik neki. Akkor mázlid volt. :)

2012. aug. 16. 19:46
 4/5 anonim ***** válasza:
20%
Az anime igenis mese....már amelyik. Igen, vannak olyan animék amelyek a felnőtt közönséget célozzák meg (persze ezek inkább manga formájában, mint a josei és a seinen kerülnek elő), mert tartalmilag szólhat az egy egyedülálló anyukáról, aki egyedül neveli a két gyermekét, stb. Persze vannak, kisebb gyermekeknek szóló animék is, amelyeket kodomónak hívnak. Vannak a kicsit vagy jóval idősebb korosztály számára is (6-17) fiúknak shonen, lányoknak shoujo. DE! ez mind japánban + attól, hogy valami rajzfilm (animáció) még nem biztos, hogy a mese ágazatba sorolható. A mese, mint epikai MŰFAJ, az animáció, mint filmkészítési módszer. Viszont valljuk be, az animék többsége mese, ugyanis kitaláció, nem valós szereplők, nem valós helyszínekkel, stb. De, nehogy valaki azt merje mondani, hogy akkor mindegyik anime mese, DEHOGY, vannak olyan animék amik pontosan a valóságot, egy megtörtént eseményt mutatnak be, pl.: Szentjánosbogarak sírja. DE! kihangsúlyozom megint, ez mind csak japánban. Japánban a rajzfilm helyett az anime kifejezést használják. Röviden, a mese egy tágabb fogalom, amibe általában belesorolható az anime, NEM MINDIG!
2015. szept. 27. 00:28
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Akik azt hiszik, hogy az anime mese, azok hol voltak általánsoban irodalom órán? A mese egy epikai műfaj,ami még azokból az időkből származik,amikor az emberek nem tudtak írni, ezért szájról szájra meséltek kitalált történeteket egymásnak. Ezeket később leírták. Így vannak ma meséskönyvek. Amik a meséskönyvekben szerepelnek, na azok a mesék. Hófehérke, Csipkerózsika stb.

Az anime és minden animációs film rajzfilm. Nehezen tudom elképzelni, hogy régen falun az asszonyok mikor fonni mentek az Attack on titanről vagy akár a Family guyról beszélgettek

Szóval számomra az animációs filmek/rajzfilmek/animék rohadtul nem egyenlőek egy mesével. Mese az amiket anyum olvasott kiskoromban, rajzfilm az amit a Tv-ben néztem és nézek ma is a neten vagy a TV-ben

2020. márc. 7. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!