Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mese = gyerekeknek szóló...

Mese = gyerekeknek szóló történet? Miért nem mese sokak szerint a Pókember vagy Die Hard?

Figyelt kérdés
2012. aug. 4. 21:08
 1/5 anonim válasza:
Szerintem nem teljesen, vannak olyan animációs filmek amikot sokan mesének hívnak, de igazándiból az idősebb korcsoport számára készülnek. Ez az össze-vissza robbatngatás meg püfölés nem feltétlenül gyerekműsor
2012. aug. 4. 21:22
 2/5 A kérdező kommentje:
De akkor szerinted is a mese csakis gyerekeknek szólhat?
2012. aug. 5. 08:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, a mese gyereknek szóló történet, de vannak, amik inkább az idősebbeknek valók. Így igaz. De pl egy Mézga család elé szerintem még a felnőttek is szívesen leülnek:)
2012. okt. 1. 18:39
 4/5 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, jut eszembe, én is felnőtt vagyok:)20
2012. okt. 1. 18:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Ez a "Mi a mese?" az egyik kedvenc filozofálós témám. Hajnalig tudnék róla beszélgetni, ha találok erre fogékony partnert. Nem vitatkozni, csak beszélgetni. Például az én fogalmaim szerint minden kitalált történet mese, és a mese nem csak gyerekműfaj lehet. Csak a "tálalástól" függ, hogy ki a célközönség. Egy olyan népmeséből is lehet legyakós fantasyt csinálni, amit délutánonként felolvasnak az óvodában, és a Verdák csöppet sem gyerekeknek szánt poénokkal teli animációs filmből is lehet óvodásszintű mesekönyveket összehozni. Egyébként a Mézgáékat én is szeretem, főleg a Mézga Aladár különös kalandjait. Mondjuj, én külön kezelem a mese és az animációs film fogalmát, hiszen nem minden animációs film mese, például a kísérleti filmek nem azok.
2012. okt. 1. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!