A Bud Spencer & Terence Hill filmek miért csak nálunk népszerűek?
Na ez az,amit sosem fogunk megérteni.Az imdb-n minden félre van pontozva,ami jó film,az max 6 pont,ami kalap szart nem ér,az 8-10..ez van sajnos.Az amerikaik...hát azok meg mit tudnak mégis?Olyan bugyuta sorozataik vannak,hogy ezen nem is csodálkozom.
Pedig ezek a filmek tényleg utánozhatatlanok.
Első: az IMDb jó forrás, filmnézés előtt mindig meglátogatom és 10ből 9szer lehet rá hallgatni (érdemes). Másrészről 8 pont feletti filmek azok valamilyen szempontból tényleg top filmek, mutass egyet amelyik "kalap szar" szerinted.:D
Második: Én sajnos arra tippelek hogy legtöbben nem igazán értik ezt a fajta humort, amire nekünk a szinkron még rá is tesz. Olyan is biztos sok van akinek az erőszakosság jön csak át és nem az hogy ez humorra épül. Más tippem nekem sincs.
első vagyok-talán kicsit elfogultan válaszoltam előbb.
Számomra a hollywoody baromságok,meg egyéb amerikai hülyeségek semmit nem érnek,de rengeteg közülük elég magas pontszámot kapott.De kinek a pap,kinek a papné.
Egyébként ismered a Jim szerint a világ sorozatot?Szerintem fenomenális,mégis 5 körülire van pontozva.(Jó,az amerikai,de ízléses poénok vannak benne,nem fingás,böfögés,stb...).
Tudom, későn írok, de a filmek egyébként nemcsak itt, hanem Németországban és Görögországban is hihetetlenül népszerűek. GO-ban Bud még valamilyen termékreklámban is rendszeresen szerepelt.
Én az itteni népszerűségüket simán annak tulajdonítom, hogy annyiszor adták és adják máig a filmjeiket. Addig-addig tömködték őket bele az emberek agyába, hogy egyszerűen mindenki gondolkodás nélkül szerelembe esik velük, és önkényesen film-klasszikusokat csinálunk belőlük. Amúgy, bár elnézegetem néha én is őket, nekem teljességgel középszerű filmek.
Ha vannak dolgok,amiket az emberekre ráerőszakolnak a tudtuk nélkül,a médián keresztül(márpedig van),az akkor sem a BS és TH filmek,megnyugtathatlak.
Például:Ha te mondjuk rocker vagy,de egész nap arra lennél kényszerítve,hogy tuc-puc zenét hallgass,attól még nem szeretnéd meg...
Egyáltalán nem középszerű filmek,nagyon humoros alkotások,de kíváncsi lennék,hogy Te milyen filmeket találsz humorosnak,gondolom az 'ósztin póverszt' meg hasonlókat,igazam van?
Jó, nyilván erős túlzás részemről azt állítani, hogy ez az egyedüli ok a népszerűségükre. Kicsit másképp kellett volna megfogalmaznom. Csak arra próbáltam utalni, hogy néha ennyi is elég ahhoz, hogy valaki megszeressen egy adott filmet. Nem mindig, de olykor igen.
(Például van az USA-ban egy hihetetlenül közkedvelt, klasszikusnak tartott karácsonyi film, amit évente leadnak, ezért mindenki számára az ünnep egyik meghatározó eleme. Pedig eredetileg egy bebukott, rossz kritikákat kapott film volt, és egyedül azért lett népszerű, mert a TV folyton azt adta, ezért a nézők automatikusan azt hitték róla, hogy egy remekmű -- holott szimplán azért tűzték műsorra annyiszor, mert a csatorna olcsón vette. Tudom, ez nem mérvadó példa, de bizonyítja, hogy egyes emberek számára ennyi is elég, hogy megszeressenek egy-egy amúgy feledhető filmet.)
Ezzel szemben az olyan országokban, ahová nem jutottak el a Bud-Terence filmek, vagy csak "kis lefedettséget" kaptak, és nem kezelték őket úgy mint nálunk (ahol állandóan csak ajnározzák és úgy ismétlik őket, mintha már az élet létszükségletei közé tartoznának), az emberek már nem úgy állnak hozzájuk, hogy "Mindenki imádja, akkor biztos jó is", hanem kritikusabb szemmel nézik őket, előítéletek nélkül. És így születtek az IMDb pontok is.
Én is inkább azok felé a pontok felé hajlanék. Számomra ezek a filmek igenis középszerűek, eszméletlenül sablonosak és sokszor gyermetegek, és abba a kategóriába tartoznak, hogy "megy a TV-ben, odakapcsolok, de csak fél szemmel nézem". Nem mondom, hogy rossz filmek, sőt igen mulattatóak, és persze a szinkronok is rendre jók, de nekem nem mesterművek.
De azért azt ne hidd, hogy utálnám őket -- mondom, el tudom nézegetni őket.
A kedvenc szineszeim es minden filmjuk kiraly :) az amerikai filmek ezeknek a kozelebe se ernek , jo par kivetel van
4-essel egyetertek a jim az nagyon jo,a masik kedvencem a "how i met your mother"
6-nak: az Austin Powers filmek nem annyira rosszak. Kicsit abszurd humor.
A Jim Belushi-féle amcsi szitkomot ne hasonlítsuk már az olasz vígjátékokhoz! Az amerikai bugyuta "humor" meg sem közelíti az BSTH filmek humorát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!