Hogyan lehet jó horrorfilmet csinálni avagy nektek mi a jó horrorfilm?
Nem tudom, hogy lehet jó horror filmet csinálni, de azt tudom mi kell bele.
Sok vér, gyilkosság, szerelem (nem muszály), zombi (ajánlott), undorító jelenetek, egy őrült.
Naggyából ennyi.
Sok szerencsét!
:)
Köszönöm a normális választ... meglepő volt :D
Akkor sok ketchupot kell vennünk :DDD
Mégegyszer köszi :D
Szerintem:
-Temető
-Halott feltámadása
-Az ugynevezett beugró hirtelen effektek
-Sírás ami szinte ordításba megy át
-Öregre kimaskírozott ráncos szereplők
Szerintem a legfontosabb a logikusan felépített alap.
Pl miért gyilkol a gyilkos, miért támadnak fel a halottak (pl vírus, vagy patkányharapás mittudomén)
Szerintem az is fontos, hogy ne legyenek tökéletesek a főhősök (de idióták se). Erre a legjobb példa, pl. a Legsötétebb óra című förmedvény a bizonyíték. Főszereplőnk mondott valami olyat amit csak egy fizikus tudott volna, megkérdezték honnan veszi ezt és mi volt a válasz? "Nem tom' a TV-ből"
Ami még sokat számít azok a csendek. A megfelelő helyen való alkalmazás után egy hirtelen esemény biztos kiugrasztja a nézőt a gatyájából.
Ha amatőr filmet forgattok ne szarakodjatok a kókány CGI-vel mert vacak látvány lesz, inkább komikus, maradjatok a misztikusságnál (a paranormal activitynek is ez volt az előnye). Sokkal félelmetesebb az elsuhanó árnyék, az elmosódott alany, a "mi a fene volt ez?!?!?!" érzés, mint egy látványosan mű cgi. Remélem segítettem :)
- ne használjatok zenét, az túl kiszámíthatóvá teszi !
- rakjatok bele olcsó ijesztgetéseket pl egy árnyék amiből azt hinnéd hogy valaki ott áll késsel, aztán kiderül hogy csak a tesója fogkrémtubussal a kezében
- ne klasszikus helyszínt keressetek pl. temető, és ne éjszakai jelenetek legyenek benne
- ne csak egy bummbele mindenki meghal folyik a vér film legyen, hanem legyen mögötte elgondolkodtató sztori vagy valami életigazság
egyszóval: ne legyen sablon :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!