Milyen véleménnyel vagy a Keresztapa I filmről?
Szerintem ez a világ egyik legjobb filmje.
Egyszerűen imádom valóság hűségét, árnyaltságát, hogy képes a "rossz" karaktereket jóként bemutatni, hogy kiemeli az élet fontosságát, a stílusát és kifejező módját, azt hogy hiába régi film még mindig aktuális, mindenkire hatással van, az összes érzéked megmozgatja, elgondolkodtat, újat mutat, zenéjét, színészi játékát stb
Minden pillanatát imadom: feleség verés, Sonny szétlövése, feleség felrobbantása az autóban (ez a kedvencem), esküvő, ló lefejezés, Corleone játéka az unokájával, a keresztelő alatti mészárlás stb
Tisztelem benne, hogy bar erőszakos, nem öncélúan van ez jelen a filmben, illetve hogy csak azért erőszakos, mert a téma és hitelesség megköveteli
Te hogyan vélekedsz róla?
megmondom neked őszintén én vagy 5xrre tudtam végignézni a filmet mert elaludtam rajta.
valamiért nem jön be a film de nem tudom miért.
Más kor, más izlés.
Valóban a 70-es évek (nálam máig) hatalmas filmje, Marlon Brando zseniális alakitásával (szerintem csak Az utolsó tangó Párizsban cimű filmje volt jobb).
Szenzációs film,nagyszerűek benne a karakterek,a sztori.
Nálam teljesen alapfilm.
Lúdbőrözök tőle, imádom , főleg Al Pachinot.
Nekem még az a jelenet tetszik amikor lazán előadja magát miközben bujdoklik, Apollonia apja előtt..választhat: nem lesz apja a lányának (amennyiben közli valakivel ki ő), vagy a lányának lesz egy férje, és mély tisztelettel kéri meg, hogy találkozhasson a lánnyal, és micsoda tekintélyparancsoló...
Aztán még amikor megöli a két férfit. Fegyver nélkül találkozik velük, kimegy a klotyóra és utána...
Na és a keresztelő alatti mészárlás, iszonyú profi munka, a jelentek (pl. amikor az egyiket szembelövik), a vágás , minden.
Alapfilm, a világ egyik legjobb filmje!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!