Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Zsidó filmek? (Nem holokauszto...

Zsidó filmek? (Nem holokausztos. ) Pl: A bátyám cipőjében, Túl nagy család. )

Figyelt kérdés
Kösziii!!!

2012. jún. 22. 18:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
75%
Hazudós Jakab (Bár az talán határeset, vagy az).
2012. jún. 22. 18:41
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Minek az neked?

Amúgy Jákob rabbi kalandjai.

2012. jún. 22. 20:47
 3/17 A kérdező kommentje:

Mert szeretem a zsidó filmeket. Csak sajnos mostanában inkább hatásvadász, förtelmes amcsi nyál-filmek vannak.

Amúgy köszönöm :)

2012. jún. 22. 23:04
 4/17 anonim ***** válasza:
35%
Jud süss
2012. jún. 22. 23:26
 5/17 anonim ***** válasza:
84%
Hegedűs a háztetőn
2012. jún. 23. 23:07
 6/17 anonim ***** válasza:
88%
A Jud Süss le lett húzva nullára, pedig megfelel a kérdésnek. Egy aprócska hibája van a filmnek. Nem ugyanaz a vége, mint a könyvnek. Utóbbiban ugyanis kiderül, a főszereplő Joseph Süß Oppenheimer valójában nem zsidó. Megmenekülhetne a halálbüntetéstől, de nem fedi fel ezt a tényt, hanem a halálban is vállalja a közösséget a többi elítélttel. A film készítője erről megfeledkezik.
2012. jún. 24. 08:34
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
Elfelejtettem beírni: A 34-es brit változat Feuchtwagner könyvét követi. Az elferdített történetet 40-ben náci propaganda céljából forgatták.
2012. jún. 24. 08:55
 8/17 anonim ***** válasza:
75%

Yentl

De akár a Funny Girlt is ide sorolhatjuk, attól függően, hol húzod meg a vonalat. Egy szegény zsidó lány karrierjéről szól, de nem a származása körül forog a történet. Szóval ez is határeset, csak másképpen, mint a Hazudós Jakab.

2012. jún. 24. 09:14
 9/17 anonim ***** válasza:
69%

Mikor eszünk már?

Mennyország most

A Titkok

Citromfa

Noodle

2012. jún. 24. 09:19
 10/17 anonim ***** válasza:
44%

Isten nagy, én kicsi vagyok (szerintem nagyon aranyos ez a film, és ha kedveled Audrey Tautou-t, mindenképp nézd meg)

A héber pöröly (ez akkor vicces, ha legalább hozzávetőlegesen ismered a zsidó vallást)

A hitetlen

A rég elveszett fiú (hát ez határeset, mondjuk a szereplők egy része zsidó, de ez nem igazán központi kérdés a filmben)

Ezeket nem láttam, de itt van még pár:

[link]

2012. jún. 24. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!