Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Prometheus film kérdései!?

Prometheus film kérdései!?

Figyelt kérdés

1. Miért ölte meg magát az idegen a film elején? Mi volt az az anyag ami megölte és ami átváltoztatta dühöngő őrülté a tudóst?

2. Hogyan tudta aktivizálni a ROBOT fickó a barlangjáratban levő alakzatokkal az ajtókat és a hologramokat? Honnan tudta hol keresse és mit nyomjon meg?

3. Mi elöl menekültek a hologram idegenek?

4. Mi volt az a lecsurgó sötét anyag a vázákon?

5. Honnan kerültek sima giliszták a vázák mellé amire rá is lépett az egyikük? Ezek nőttek meg kukac szörnyé?

6. A sirkamra domborművei között miért látható az ALIEN királynő körvonala mint rajz?

7. Mi volt az a polip izé ami a csaj hasában volt majd a film végén óriásira nőtt?

8. Miért akarták elpusztítani a földet a Space Jockey-k (idegenek)? Miért volt ellenséges az utolsó idegen?

9. Miért terraformálták a bolygókat az idegenek?

10. Az idegen space jockey a film végén miért a mentőkabinban hal meg amikor az ALIEN 1 filmben az idegen űrhajón találják meg a székben?

11. Ki vagy mi adja le a vészjeleket amit az ALIEN 1 filmben érzékelnek a Nostromo űrhajósai?

.....

2012. jún. 9. 00:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Miért fertőzte meg a genyó robot a kutatókat?
2012. jún. 30. 23:10
 12/21 anonim ***** válasza:
Mert ki akarta őt nyírni. Tett rá pár elég gonosz megjegyzést, ő pedig nem tudta feldolgozni. De ez világossá vált a koránt sem kedves utalgatásaival is a kutató felé: pl. hogy vigyázzon magára, még jó, hogy én "csak" egy robot vagyok, stb.
2012. jún. 30. 23:47
 13/21 anonim ***** válasza:
Negativ nem tudta megfertőzi ők azért jöttek hogy Weylandnak örök élete legyen és a szert kiprobálta kutatókon Weyland kérésére következményeit nem tudta.
2012. júl. 2. 09:16
 14/21 anonim ***** válasza:

Nézzünk néhány fogósabb kérdést, van itt pár baj!

12. Amikor a Prometheus becsapódott az idegen űrhajóba, miért nem mentek a hajó hátsó felébe a pilóták? Mint később láthatjuk, nagyon jó állapotban megmaradt, simán túlélték volna.

13. Shaw mégis hogy képzelte, hogy egy idegen űrhajóval indul tovább, egy vélhetően hosszú útra? Mit fog pl enni? Hibernálni sem tudja ott magát.

14. A Space Jockey-k miért feleakkorák csak, mint amekkoráknak lenniük kéne?

15. Miért használtak modernebb technikát, mint 33 évvel később?

16. Hogyan találták meg egy bazi nagy holdon kapásból azt a helyet, ahol lehet valami érdekes, pláne, hogy azt se tudták mit keresnek?

17. Milyen kamera közvetíti oldalnézetből a hajóra a képet, amikor a Space Jockey-val beszélgetnek és mindenki szembenáll vele?

2012. júl. 15. 22:33
 15/21 anonim ***** válasza:

12. Mert nem volt rá idejük. Máskülönben, az meg, hogy miért áldozták fel magukat, szerintem nem kérdés.

Bár tudom, hogy a Concordia óta nem divat, hogy a kapitány a süllyedő hajón marad, szerencsére a scifi világában még van ennyi becsület.

13. Nem igazán van rá szüksége: 1. a space jockyk űrhajója sokkal gyorsabb, 2. és tudja magát hibernálni, mivel ott is megvannak hozzá az eszközök, mint az már korábban kiderült.

14. Nekem nem tűntek feleakkorának. A szék egyébként is magasabb volt + ehhez még hozzáad az űrruhájuk is. Teljesen korrekt méretűek voltak.

15. Nem használnak. A filmes technika fejlődött. Ezt lehetne kérdezni a Star wars filmeknél is, de nem tesszük. Mert értelmetlen.

Sokszor hallom, miért nem használták más részekben a geológus felderítő robotjait. Persze a filmben világosan elmondják, hogy azt ő maga fejlesztette ki. Tehát amikor meghal, vele együtt sírba száll a találmánya is, mert a Prometheusról senki sem tér haza. A prometheust direkt erre az uticélra tervezték, azaz egy kutató/felderító hajó volt. Az Ailien univerzumban ez az első alkalom, hogy egy ilyen hajóval találkozunk. Ráadásul ez a Weyland társaság tulajdona volt, míg az összes többiben az állam tulajdonában álló hajók voltak. A 2 nem ugyanaz, tehát különbözhet a technológiájuk, amiket nem osztanak meg egymással. A NOSTROMO kivétel, de az pedig szállítóhajó volt, szintén nem expedíciókra tervezték.

16. Mázlijuk volt, piszik nagy vagy éppen repültek eleget, de ezt nyilván nem mutatják végig. Olyan mint amikor egy filmben évek telnek el egyik percről a másikra, csak itt órákról volt szó, Máskülönben azok a szabályosan elrendezett formák gyanúsak voltak, de ezt szintén említik.

17. Nem hinném, hogy mindenki szemben állt volna vele. Csak David és Mr. Weyland álltak szemben vele, a többiek oldalról figyelték őket.

2012. júl. 15. 23:07
 16/21 anonim ***** válasza:

"12. Mert nem volt rá idejük."

Bőven lett volna. Persze jobban hangzik, hogy feláldozzák magukat.

"13. tudja magát hibernálni, mivel ott is megvannak hozzá az eszközök"

Ami a legkevésbé sem emberre szabott.

"14. Nekem nem tűntek feleakkorának."

A fej az oké, de a testük legalább 4 méteres. A kezük legalább 2. http://www.youtube.com/watch?v=eDRLtgr2T9E&feature=related

15. Semmi köze a filmes technikának és a sírba vitt találmányoknak ahhoz, hogy pl sokkal rosszabb monitorokat használtak 33 évvel később. Értem én, hogy régi film az Alien, de a P.ban törekedni kellett volna a kisebb kontrasztra.

2012. júl. 16. 13:30
 17/21 anonim válasza:

Szerinted hány méter magasról zuhan le a Prometheus a film végén? Épségbe maradt az úrhajó hátulja. Attól még a becsapódásnál leszakad májad, léped stb. vagy az már nem tétel?

Tök ratyi volt az egész film, neked meg sikerül a legkisebb piszlicsáré hülyeségbe belekötnöd. :D

2012. aug. 19. 19:22
 18/21 anonim ***** válasza:

Hatalmas csalódás a film:( Tudom, mondták ne Alien előzetesnek nézzem meg, de......................

SPOILER

Ezek a kérdések bennem is felvetődtek és az a baj, h még egy kis reménymorzsa sincs, vmi utalás, h ez (legalább a sarkalatos kérdések) ki lesznek nyitva. Már azt baromira nem értem, h az Alien miért az ember-földönkivüli kúsza dns -éből jön létre, meg tulképp mind rokonok, a kicsi férgek, az "óriás polip", "zombi-ember..."?????

Az meg h Weylandot egy középkorú színész leöregített változatában csinálták...Hát az is sokk...Esküszöm, ha egy műfejet raktak volna oda, az is hihetőbb lenne....:S

Alien filemknél 1xű volt, jött az alien aztán rettegés. Most itt a sok kérdés, és ahelyett h választ kaptam volna, még nagyobb a zűrzavar. Meg fogom majd nézni a másik két részt is, hátha vmi csoda folytán legalább a fő kérdésekre választ kapok...de akkor zagyvaság, annyira el van kuszálódva ez az egész....hogy kevés reményt látok rá....:(

2012. szept. 23. 12:15
 19/21 anonim válasza:

1. kérdésre:

"löty" neve: Evolúciós katalizátor

Vagyis felgyorsítja az evolúciót. Ez a fekete anyag nem más, mint egy vírus. (Valóságban, az emberi DNS-ben is találhatóak olyan részek miket vírusok hoztak át más fajokból.)Az evolúciós katalizátor akár el is bonthatja az élő szervezetet, hogy újat hozzon létre, vagy átmutálja és felerősíti a szaporodási ösztönt

2012. dec. 20. 16:46
 20/21 anonim ***** válasza:

13. Shaw mégis hogy képzelte, hogy egy idegen űrhajóval indul tovább, egy vélhetően hosszú útra? Mit fog pl enni? Hibernálni sem tudja ott magát.

- A Pilóták (itt Mérnöknek nevezik őket pedig teljesen más faj) hajói jóval gyorsabbak mint bármely ember által épített jármű.

14. A Space Jockey-k miért feleakkorák csak, mint amekkoráknak lenniük kéne?

- Nem ugyan az a faj. Képregényekben ez jól látszik.

15. Miért használtak modernebb technikát, mint 33 évvel később?

- Gondolom a filmben a látványt akarták mutatni és nem egy ósdi hajót.

16. Hogyan találták meg egy bazi nagy holdon kapásból azt a helyet, ahol lehet valami érdekes, pláne, hogy azt se tudták mit keresnek?

- Szerencse. Meg unalmas lett volna nézni ahogy napokig kutatnak a területen.

2014. aug. 23. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!