Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyik mese ez, ki tudja a címét?

Melyik mese ez, ki tudja a címét?

Figyelt kérdés

Gyerekként volt egy kedvenc mesém, amit délutánonként adtak (talán) a tv2-n. Szerintem Grimm legszebb meséi közül volt az egyik rész, de erre sem emlékszem pontosan. A története a következő:

Az erdő mélyén élt egy testvérpár. Egy fiú és egy lány. A fiú ivott valami elátkozott tó vizéből és őzgidává változott. A nővére mindent megtett, hogy segítsen a fiún, de nem tudta vissza változtatni, ezért őzként vigyázott rá. Aztán jött a a királyfi vadászni és üldözőbe vette az őzt, aki elvezette a szép lány kunyhójába, aki a felesége lett, mármint a királyfinak, gyerekük is született, aztán valamiért elrabolják a lányt és egy barlangba zárják, de délibábként vissza jár a gyermekéhez, hogy gondozza. A végén persze megmentik.

Kb. 20 perces lehet az epizód és nagyon szeretném megtalálni a címét. :) Nem biztos, hogy Grimm legszebb meséiből van, de valami hasonlóból.

2012. máj. 30. 13:48
 1/6 anonim ***** válasza:
ez a simsala grimmből az egyik rész :) én is szerettem
2012. máj. 30. 13:56
 2/6 A kérdező kommentje:

Jaj, de jó! Legalább az meg van, hogy melyik "Grimm" :) Azt nem tudod véletlenül, melyik rész? Az istennek sem találom.

Köszönöm a segítséged!

2012. máj. 30. 13:59
 3/6 anonim ***** válasza:

a fivér és nővér-re gondolsz szerintem tessék itt megnézheted :)

(ha a feltöltő nevére kattolsz, akkor az összes részét megnézheted :))

http://www.youtube.com/watch?v=ql6e8VEN5bo

2012. máj. 30. 14:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem, sajnos nem ez az. :) De a történet nagyon hasonló! Köszönöm újfent!
2012. máj. 30. 14:39
 5/6 anonim ***** válasza:
2012. máj. 30. 15:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem, sajnos ez sem. :) Közben én is kutakodtam; Őztestvér címmel találtam egy hasonlót, de nem találtam meg a videót, hogy belenézzek, így nem biztos.
2012. máj. 30. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!