Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Magyarországon megjelent...

Magyarországon megjelent bármilyen formában a Terminator 2 moziban is vetített, tehát 137 perces verziója (Theatrical cut)?

Figyelt kérdés
Az eredeti magyar szinkron fellelhetősége miatt érdeklődnék, mert a Special Edition = rendezői változat (153 perc) a megváltoztatott szinkron miatt számomra nem megfelelő.
2012. máj. 24. 07:25
 1/6 Smartguy86 ***** válasza:
Volt régebben olyan változata DVD-n, ami csak a mozis verziót tartalmazta, de később kijött egy ezüst dobozos rendezői változat is. A szinkron a rendezői változatban is ugyanaz, kivéve a bővített részek szinkronját - ahol azért észrevehető a különbség, pedig egész jó volt az utómunka. Sajnálatos, hogy a DVD-t nem lehet megnézni külön rendezői és külön mozis változatban róla, mert az jó lenne...
2012. máj. 24. 08:07
 2/6 A kérdező kommentje:

A legnagyobb gond, hogy nem csak és kizárólag az extra jelenetekben van az új szinkron, hanem ezen részek előtt-után is valamennyivel meg lett változtatva, más hangszínek, de ami nagyobb baj más hangsúlyok és néhol más a szöveg is! De akkor ezek szerint volt valamikor ilyen moziverziós DVD is.

Csak azt nem értem lépten nyomon keresve miért nem bukkantam még rá sehol. Persze ettől még elhiszem:-)Sokan panaszkodnak az új szinkron miatt pedig.

2012. máj. 24. 15:29
 3/6 Smartguy86 ***** válasza:

Ez fura, nekem megvan a rendezői változat DVD-n, de pontosan ugyanaz a szinkronja, mint ami a 90-es években ment a TV-ben, meg a videotékából kölcsönzött VHS-eken :)

Mindazonáltal a bővített részeket a mai napig átkozom, mert nem hiába lettek azok kivágva - Cameron nagyon eltalálta a sötét, technoir hangulatot, mint ami az első részben is volt, aztán a berakott napfényes (vagy vegyük a borzasztóan nem oda illő Dyson féle családi idillt) teljesen tönkreteszik a film menetét. A vigyorgásra tanítós rész meg egyenesen botrányos :D Szerencsére a film vége (robbantás a cyberdyne-nál és ami azután jön) érintetlen, szóval az még mindig ott van...

2012. máj. 24. 16:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Igazából jó részeket vágott ki Jim Cameron, ha mennie kellett valamiknek akkor ezeknek. Persze Michael Biehn nyilván sajnálja, hogy az álomjelenet nem maradhatott benne.

Akkor nem ismerted eléggé a mozis szinkront, mert egyből észrevehető a belenyúlkálás...Nekem első alkalomra is feltűnt, igaz én már a moziban is megnéztem a '90-es évek legelején vagy 10x:-)

Végülis ha ezt elfogadjuk hogy így van, akkor véleményed szerint igazából beszerezhetetlen az érintetlen eredeti mozis szinkron?

Szeretnénk 1080p képpel összehozni egy mkv. fájlban, de egyelőre nincs mit...:-(

Mert képanyag az lenne Theatrical Cut verzió.

2012. máj. 25. 00:37
 5/6 Smartguy86 ***** válasza:

Én amondó vagyok, hogy nem. Szerintem már lehetetlen ilyen régi filmnél - hacsak nincs az embernek egy szikron-stúdiós ismerőse, aki hozzáfér ilyen anyagokhoz, de az is macerás jogilag.

Amúgy igazad van, nem láttam anno moziban sajnos, mert még túl fiatal voltam, sajnálom is nagyon, mivel gyerekkorom meghatározó filmje volt :D Csak annyit logikáztam ki, hogy valószínűleg a mozis szinkronnal került a boltokba VHS-en is, esetleg próbáld meg beszerezni azt, de 1080p mkv-vel összehozni egy VHS rip hangsávot (jó esetben sztereó, de ugye az is lehet, hogy mono - mivel a DVD kiadásig nem lett újrakeverve a hangsáv) - enyhén szólva is vicces :D

2012. máj. 25. 07:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Nekünk is a haverral ez a "terv" maradt csak. VHS-en gondolom kiadták, így azt kell(ene) beszereznünk, nemigen van más megoldás. Aztán meglátjuk mit lehet kezdeni a hangsávval.

Némileg valóban vicces, sajnos inkább szánalmas - ismerve a filmnek a mozi világában betöltött helyét. A szánalom persze a kiadókat illeti. Ha viszont csak ez a megoldás lehet elméletben, akkor nem igazán válogathatunk a nem létező jobbnál jobbak között. Én egyébként úgyis elsősorban a képminősére vagyok "allergiás", a hangra sokkal kevésbé. Hiszen a magyar szinkron a legritkább esetben teljesít bármilyen követelményszintet is ebből a szempontból. Ha normál hanghatásra vágyom akkor úgyis az eredeti angollal nézem...

2012. máj. 26. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!