Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Neked mit mondott "A tetovált...

Neked mit mondott "A tetovált lány" című film?

Figyelt kérdés

Szerintem szörnyű a kivitelezés, az apró részletes jelenetek(főleg az rázott meg, amikor a csajt megerőszakolta a pacák), a zenétől meg a hátamon feláll a szőr(no meg az enya zene a kínzás alatt nagyon betett).

A történet nagyon tuti, nagyon bejövős, de ahogy az egészet megjelenítették, nem jött át igazán mit is akart ezzel a rendező. Neked mit mondott, mit jelentett, min gondolkoztál el a film után?

2012. máj. 20. 22:25
 1/9 anonim válasza:
Azon gondolkodtam el, hogy most locsoljam meg a füvet vagy később
2012. máj. 20. 23:10
 2/9 HalkHogen ***** válasza:
Nekem azt mondta, hogy nézzem meg inkább az eredeti filmet (megint). Neked is ezt ajánlom.
2012. máj. 21. 00:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Én csak eredetit láttam, nagyon tetszett. Nem volt különösebb tanulsága vagy mély mondanivalója, ezegyszerűen egy szórkazotató film, ami egy szórakoztató könyvből készült. A történet izgalmas, csavaros, a rendezés szuper, a színészek kivállóak. Leköti a figyelmem és jól szórakozom. Ennyi és ennél többre nem is hivatott a dolog, ebben viszont tökéletes.

A lány karaktere egyedivé teszi az egészet, hisz manapság már "nem mernek" piacra dobni "aranyhaj" karakter nélkül filmeket, illetve mindig kell egy szépfiú is, ami szintén nem jelenik meg ebben a filmben, ehelyett egy normális férfi benne.

2012. máj. 21. 10:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Én az amerikai verziót láttam. Hogy mit mondott? Én csak arra emlékszem, hogy ez volt az első film egész életemben, amin rosszul lettem.
2012. máj. 21. 13:00
 5/9 anonim ***** válasza:

A svédet láttam youtubon egy órája. Hát én is majdnem rosszul lettem!! Innentől S P O I L E R

Ahhoz képest, hogy európai, még ebben is ok volt a durrogtatás-kocsiégetés-verekedés féle akció, meg a perverzió. Ennek ellenére volt mondanivalója a filmnek, méghozzá ízig-vérig femminista! (Szerintem!!)

A kemény CSAJ mentette meg a pasit, az ő segítségével oldódott meg az ügy, mert Neki voltak a megfelelő kapcsolatai (Ragály) és esze (bekamerázni a placcot), nem mellesleg elszántsága. És alaposan be lett mutatva az is, hogy milyen kegyetlenek erőszakosak a férfiak a nőkkel szemben (Henriettel, a zsidó nőkkel és a tetovált lánnyal szemben - és Henriet visszavágott, és megszökött, de a tetovált lány felül is kerekedett! és sosem hagyta magát büntetlenül).

Volt egy kis politikai vonulat is, de ez inkább egy külön téma talán, inkább csak azért volt fontos, mert a femminizmus az alatt az ideológia alatt sem virágzott! A femminizmus abban nyilvánult meg számomra leginkább, hogy a nyílvánvalóan sokat megélt tetovált lányt elmebeteggé nyílvánítottak, kórházba dugtak korábban csak mert fiatalkorában sem tűrte szó nélkül a megaláztatást, és brutalitásra brutalitással reagált. Tehát hogy a társadalom az ő reakcióját már bűntette, szemben a kislányt zaklatóval. (Ezt ki lehetett olvasni a sorok közül).

Eszméletlenül dúrva film, de a femminista mondanivalót nehéz is lenne másképp bemutatni.

2012. júl. 14. 22:09
 6/9 HalkHogen ***** válasza:
Eszméletlenül durva? Ugyan már. Azért ennyire egyáltalán nem elvetemült film.
2012. júl. 14. 22:18
 7/9 anonim ***** válasza:
De igen. :P
2012. júl. 16. 16:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Szerintem is eléggé elvetemült, durva film. Szerintem többet nem nézem meg :D
2012. júl. 16. 22:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Azóta körbenéztem, és kiderült hogy nem csak én gondoltam feministának. :) Azt is írták, hogy egy 10 részes sorozat lett volna könyv, csak a szerző az első kiadása előtt elhunyt! :(
2012. júl. 16. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!