Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyik volt a világ legelső...

Melyik volt a világ legelső filmje és sorozata?

Figyelt kérdés

2012. máj. 5. 11:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Néma filmek
2012. máj. 5. 11:24
 2/8 Évi9707 válasza:
első film: zsitkovszky béla: táncz (de nem vagyok banne olyan biztos)
2012. máj. 5. 13:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

" A világ első mozgóképe egy francia rövid fekete-fehér néma dokumentumfilm. A film címe: “Sortie de l’usine Lumière de Lyon“, vagyis a lyoni Lumière gyár elhagyása. A felvétel 1895. március 17-én készült, a filmet Louis Lumière Franciaországban forgatta, Lyonban. A film felvétele saját találmányukkal, a filmvetítőgéppel történt, mely felvevő – és vetítőgép volt egyben. Az 41 mp-es, mindössze egy jelenetből és felvételből álló film a gyár munkásait (többnyire nőket) mutatja be, ahogy egy nap a munka befejeztével elhagyják a Lumière-ék gyártelepét. (A kezdetben egyszerű fényképész műhely és laboratórium 10 munkással indult, és egy évtized alatt 800 embert foglalkoztatott.) "

" A televízió megjelenésével az 1940-es évek végén a szituációs komédia a televízióra adaptált műfajok között az egyik első volt. A legtöbb szituációs komédia félórás volt, és hetenként került adásba egy-egy epizód. A legtöbb korai tévés szituációs komédia egszerűen a rádiós változatok adaptációja volt, mint például az Amos 'n' Andy, vagy a rádióból már megismert színészeket alkalmazták új szerepkörben, mint Burns és Allen, vagy mozisztárként is ismert Abbott és Costello. A korai szituációs komédiákat élőben közvetítették, és nem kerültek rögzítésre. "

2012. máj. 5. 14:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Hármasnál a pont, én ezt a vonatost láttam is, mai szemmel természetesen elég kezdetleges:)

Ha a leghosszabb filmre is kíváncsi vagy, az 240 órás, és tartalma alapján elég uncsinak tűnik...

2012. máj. 5. 14:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! De egyébként a leghosszabb filmnek mait mondtál hogy 240 órás annak mi a neve?
2012. máj. 5. 15:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Vonatosnál kirohantak a teremből, annyira megijedtek :)
2012. máj. 5. 15:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Modern Times Forever (Örökké modern idők) a címe, nem tudom, hogy meg lehet e szerezni, én sose próbáltam.

Egyszer belegondoltam, hogy mekkora lehet a mérete HD-ben:D

Itt találsz róla egy cikket:

[link]

Amíg ez nem jelent meg, ezek voltak a világ 10 leghosszabb filmjei:

[link]

A hatodik leghosszabb magyar;)

2012. máj. 5. 15:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Kösziii:D
2012. máj. 7. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!