Harry Potter kérdés? (lent)
Igen, Harry is egy horcrux, és az lenne kézenfekvő, ha meg kellene ölni, de valójában elég, ha a benne lévő lélekdarab semmisül meg. És magának Voldemortnak kell végeznie vele.
Egyébként Harry addig nem tudna meghalni, amíg Voldemort él, mert Voldemort a Harrybe szállt lélekdarabbal az élethez köti őt.
Amikor Voldemort kimondja a halálos átkot, Harry nem hal meg, csak mindketten elájulnak, és Harrynek lesz egy látomása, amelyben Dumbledore-ral beszélget.
OFF A könyvből derül ki minden, nem a filmekből.
Figyelem lehet hogy Spoiler
1.
A cikeszben a Feltámadás Köve van, egy az ereklyék közül
a feltámadás köve nem hozza vissza a holtakat az életbe csupán ennek egy látszatát kelti
Harry-nél ez a jelenet, mikor megjelennek a szülei, Sirius és Lupin, egyfajta lélekerősítőként hat és a követ elejti az erdőben
2.
Igen Harry is egy horcrux de ezt egyedül Dumbledore és Piton tudta (már nem emlékszem pontosan hogy Piton is tudta vagy csak annyit hogy Harry-nek meg kell halnia)
Dumbledore azt hitte hogy Harry-nek meg kell halnia de ahogy írták miután Voldemort megpróbálja megölni Harry-t Harry "félholt állapotában" (jobb kifejezést nem tudok rá) találkozik Dumbledore-ral aki elmondja hogy Voldemort nem tudta megölni Harry-t. Ennek oka az hogy Harry egy horcrux és hogy Voldemort a negyedik részben felhasználta Harry vérét, illetve Harry édesanyjának az áldozatának is köze volt hozzá hiszen még élt a védőbűbáj amit ezáltal Harry-nek adott és mikor Voldemort azt hitte ezt kikerüli Harry vérének felhasználásával igazándiból hibát követett el (elég bonyolult mondjuk a könyvben :S)
3.
OLVASSÁTOK EL A KÖNYVEKET! AZ UTOLSÓ NÉGY FILMET NEM FOGJÁTOK TELJESEN ÉRTENI HA NEM OLVASTÁTOK A KÖNYVEKET (SZERINTEM)!
üdv.: egy Harry Potter fan
én az utolsó filmet egy barátommal néztem meg aki nem olvasta a könyveket
a film egyből fel is tett pár kérdést mert nem értette teljesen a végkifejletet
(22:25 is én voltam)
*a film végén
+ könyvek nélkül én se értettem volna a filmeket (így is volt mikor vissza kellett emlékeznem hogy a könyvben eredetileg hogy is volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!