Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Harry Potter kérdés? (lent)

Harry Potter kérdés? (lent)

Figyelt kérdés
nah szal meg kell keresniük a horcrux-okat és meg kell őket semmisíteni, de Harry is egy horcrux. Akkor meg kell őlni Harry-t?

2012. ápr. 25. 12:57
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
Nézd meg a filmet/olvasd el a könyvet. Ha ez már megvolt, és így sem világos, az sz*r ügy.
2012. ápr. 25. 13:47
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
nézd meg a filmet.a könyv eleve szart nem ér.amúgy igen.
2012. ápr. 25. 14:48
 3/10 anonim ***** válasza:
17%
Harry az utolsó részben meghal, de aztán mégse. Vagyis úgy emlékszem az aranycikesz megmenti mert van benne valami ami visszahozza az embert a halálból. Nem biztos, hogy az aranycikesz, de valami tárgy miatt újraéled. Amugy Voldemort öli meg. És szerintem is nézd meg utolsó részt, az a legizgalmasabb! Csak sajnos meghal az egyik vízli:(
2012. ápr. 25. 15:14
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Igen, Harry is egy horcrux, és az lenne kézenfekvő, ha meg kellene ölni, de valójában elég, ha a benne lévő lélekdarab semmisül meg. És magának Voldemortnak kell végeznie vele.

Egyébként Harry addig nem tudna meghalni, amíg Voldemort él, mert Voldemort a Harrybe szállt lélekdarabbal az élethez köti őt.

Amikor Voldemort kimondja a halálos átkot, Harry nem hal meg, csak mindketten elájulnak, és Harrynek lesz egy látomása, amelyben Dumbledore-ral beszélget.

OFF A könyvből derül ki minden, nem a filmekből.

2012. ápr. 25. 15:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
nem cikesz hozza vissza :D
2012. ápr. 25. 20:02
 6/10 anonim ***** válasza:
77%

Figyelem lehet hogy Spoiler

1.

A cikeszben a Feltámadás Köve van, egy az ereklyék közül

a feltámadás köve nem hozza vissza a holtakat az életbe csupán ennek egy látszatát kelti

Harry-nél ez a jelenet, mikor megjelennek a szülei, Sirius és Lupin, egyfajta lélekerősítőként hat és a követ elejti az erdőben

2.

Igen Harry is egy horcrux de ezt egyedül Dumbledore és Piton tudta (már nem emlékszem pontosan hogy Piton is tudta vagy csak annyit hogy Harry-nek meg kell halnia)

Dumbledore azt hitte hogy Harry-nek meg kell halnia de ahogy írták miután Voldemort megpróbálja megölni Harry-t Harry "félholt állapotában" (jobb kifejezést nem tudok rá) találkozik Dumbledore-ral aki elmondja hogy Voldemort nem tudta megölni Harry-t. Ennek oka az hogy Harry egy horcrux és hogy Voldemort a negyedik részben felhasználta Harry vérét, illetve Harry édesanyjának az áldozatának is köze volt hozzá hiszen még élt a védőbűbáj amit ezáltal Harry-nek adott és mikor Voldemort azt hitte ezt kikerüli Harry vérének felhasználásával igazándiból hibát követett el (elég bonyolult mondjuk a könyvben :S)

3.

OLVASSÁTOK EL A KÖNYVEKET! AZ UTOLSÓ NÉGY FILMET NEM FOGJÁTOK TELJESEN ÉRTENI HA NEM OLVASTÁTOK A KÖNYVEKET (SZERINTEM)!

üdv.: egy Harry Potter fan

2012. ápr. 25. 22:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Utolsó nagyon jó volt. Siralmas, hogy aki csak a filmeket nézi meg az ennyire nem tud semmit. Ez is bizonyítja, hogy borzalmasak. Te 2. vagy 3., aki azt mondtad, hogy a filmet kell nézni, mégis honnan veszed ezt a hülyeséget? A könyv az etalon, abból készült a film, sajnos nagyor rosszak lettek, erről nem Rowling tehet. A cikesznek semmi köze ahhoz, hogy Harry életben maradt, és Voldemort egyáltalán nem ölte meg őt, csak a lélekdarabot. De kérdező, ha annyit tudsz, hogy Harry horcrux, akkor azt hogy nem tudhatod, hogy meg kellett volna halnia? Pont ez volt a lényeg. Harry megnézi Piton emlékei, és abból tudja meg. Dumbledore mondta el Pitonnak kb 1 évvel korábban. Azt mondta, hogy majd egyszer Voldemort elkezdi nagyon félteni a kígyót (akkor amikor már tudja, hogy nincs több horcrux), és megkérte Dumbledore Piton, hogy akkor majd mondja el Harrynek, hogy amikor 1 éves korában visszapattant róla az átok, akkor Voldemort lelkének egy darabja az ő lelkéhez kapcsolódott. Ebből következik, hogy Harrynek meg kell halnia, de fontos, hogy maga Voldemort ölje meg. A horcrux szempontjából nem lett volna fontos, azt más is meg tudta volna ölni, viszont Dumbledore sejtette, hogy mivel Voldemort felhasználta Harry vérét, Harry túlélheti ezt. De csak akkor, ha Voldemort mondja ki rá az átkot. Bárki más megölhette volna Harryt. Persze ezt az elméletet nem mondta el Pitonnak, de bejött.
2012. ápr. 26. 12:31
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszát 22:25 nagyon jól leírtad :)
2012. ápr. 26. 12:43
 9/10 anonim ***** válasza:

én az utolsó filmet egy barátommal néztem meg aki nem olvasta a könyveket

a film egyből fel is tett pár kérdést mert nem értette teljesen a végkifejletet

(22:25 is én voltam)

2012. ápr. 26. 23:00
 10/10 anonim ***** válasza:

*a film végén

+ könyvek nélkül én se értettem volna a filmeket (így is volt mikor vissza kellett emlékeznem hogy a könyvben eredetileg hogy is volt)

2012. ápr. 26. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!