Miért cenzúrázzák a férfiakat jobban, mint a nőket?
Lehet én nézek kevés filmet, de szerintem a férfiakat jobban cenzúrázzák, mint a nőket. Értsd: nem mutatják a péniszt egy filmben, de teljesen meztelen nőt lehet látni.
Miért van ez?
Csak tipp:
A cenzúra a nyugalom megzavarására alkalmas elemek kitakarását (kisípolást, kikockázást, vagy a fekete sáv használatát) jelenti. Egy nő számára lehet sokkal jobban zavarna egy pénisz látványa, mint egy másik nő látványa. Itt most ebbe bele kell venni a fiatalkorúakat is, hiszen egy (kis)lány a saját vagy az anyja testét viszonylag ismerheti, míg egy férfitestet nem, emiatt lehet nyugalom megzavarására alkalmas egy férfi nemi szerv.
Shameless-ben is volt. Ez persze csatornafüggő, ahol lehet káromkodni és meztelenkedni, és forgatókönyv megkívánja, nem fogják kicenzúrázni a férfi szereplőt sem.
Mindkettő amúgy Showtime-sorozat, és mivel ez egy előfizetéses csatorna, (nálunk ilyen nincs, mert csomagban kapjuk, nem lehet direkt előfizetni általad kiválasztott csatornákra) ők megengedhetik maguknak hogy legyen felnőtt tartalom az adásokban.
Egy nagy országos csatornán, a Fox-on például ilyen nem lenne látható.
Igen, országos csatornán még mellek sem lesznek, káromkodás is csak szolidon és késő este, míg kábeles csatornán a meztelen nő alap dolog, de azért a meztelen férfi (ahol ki is látszódik valami) ott sem gyakori.
HBO sorozatnál pl. még sosem láttam meztelen férfit (ahol nem csak a seggét mutatták), míg Showtime-on Spartacus, Weeds, Shameless, és gondolom még többen is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!