Hol játszódik pontosan (kerület, utca, házszám) az "Égig érő fű" c. régi film?
Gyermekkorom (nem most volt :)) egyik kedvenc filmje, s már régóta szerettem volna megkeresni azt a bérházat, ahol játszódik, na meg a parkot, ami a közelben van. De nekem már az is segítség, ha tudtok tippeket adni, hogy hogyan tudthatnám meg a helyszínt! (Interneten már kerestem rá, de semmi infó, a filmmúzeumon is feltettem ezt a kérdést, de ott sem tudtak segíteni...)
Előre is köszi!
Azta! Nem tudok szóhoz jutni! Ez most tényleg???? Már több, mint egy féléve nyomozok utána - igaz hullámzóan -, de eddig semmi nyom nem volt.
Megkérdezhetem, hogy honnan tudod, s hogy melyik kerület? Gondolom VIII. vagy IX.???
és KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kedves válaszoló!
Válaszod nagy örömet okozott, de sajnos nem sokáig. Ugyanis 4 Bolyai kezdetű utcát találtam Budapesten (Bolyai u. II. ker., Bolyai Farkas IV. ker., Bolyai János XX., és XXIII. ker.-ek), s mindegyiket felkerestem, de egyik helyen sem játszódik a film.
Kérlek, ha nem szórakoztál velem, akkor áruld el, hogy akkor most mi is van???
Szia kedves válaszoló!
Tudom, hogy már egy ideje szólóban beszélgetek magammal, de most muszály megkövetnem, s ezt nyílt plénum előtt kell megtennem.
Bár voltam a Bolyai u.- ban, ahol TÉNYLEG nincs 17- es szám, ezért némileg érthető az a korábbi reakcióm, viszont, egy - u.csak internetes, s nagyon segítőkész - barát elküldte nekem a köv. linket: [link] ahonnan aztán meg kellett győzödnöm arról, hogy bár a Délmagyar hírei nem teljesen valósak, Te valószínűleg hasonló hírforrásból meríthetted az információt.
Ne haragudj, válaszomat aztán írtam, hogy személyesen jártam a helyszínen, de ott VALÓBAN nincs 17- es szám, csak 15- ig vannak MA a házak sorszámozva.
Mindenesetre köszönöm a segítőkészségedet, remélem, hogy hitetlenségem nem okozott nagy csalódást az internetezőkről, s kérlek, hogy máskor is segíts engem és másokat a válaszaiddal!
Minden szépet és jót kívánok!
Ha még nem találtad volna meg : [link]
A „Paripa” utcai kültéri felvételek a Budapest VII. kerületében lévő Hutyra Ferenc utcában készültek. A filmben 4-es számon szereplő házat azóta lebontották, de Oszkár szenespincéje ma is megtalálható a Rózsa utca sarkán. A beltéri (udvari) felvételek a Dohány és Rottenbiller u. sarkán álló házban készültek. Oszkár anyjának lakása Újpalotán van, a gyerekek által felkeresett „Hivatal” pedig a kispesti tanácsház (ma polgármesteri hivatal). Poldi bácsi a tabáni parkban, az Erzsébet híd budai hídfőjénél tanítja be utódát a szemétszedésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!