Melyik anime/manga sorozattal kezdjem?
anime: olyan mozgóképes formájú műsor, amit a tévében látsz
manga: képregény
Mindegyikből különféle műfajúak vannak az egészen kisgyerekeknek valóktól a felnőttekig. (Ezt úgy értem, van pl. (Hello Kitty mese a nagyon kicsiknek, és szexuális tartalmú, de rajzolt "mese" a felnőtteknek.)
A különféle műfajoknak van, hogy speckó elnevezése van: hentai a szexuális tartalmú, yaoi a homoszexuális tartalmú (fiú-fiú), yuri a lány-lány, mecha a gépesített gépszörnyekkel foglalkozó, vagy feltúrbózott. Stb.
Hány éves vagy, milyen műfajt szeretsz, mi érdekel? Akkor könnyebb lenne segíteni, ha ezt tudnánk.
Heló! Szerintem a Ghibli filmekkel kellene. Ezek egészestés filmek, viszont elképesztően fantasztikusak - a többségük. Ajánlanék hármat kezdésnek:
Nauszika - A szél harcosai
Szentjánosbogarak sírja (minden idők egyik legjobb háborús drámája)
A vándorló palota
Picit szűkösen bánsz az infókkal. Nem igazán lehet ezek alapján belőni, hogy mi az ami érdekel. Esetleg nézz el az animeaddicts.hu-ra és szemezgess. Lehet ott műfajok szerint is keresni és az idegen szavaknál/műfajoknál vannak leírások is ha a szó fölé állsz (bal szélen fent van az adott anime/manga ismertetőnél a fajta/jellemző besorolás).
Esetleg pár anime amit sokan szeretnek:
- Bleach, Naruto: ezek olyan harcos/akció jellegű animék. Több száz elkészült résszel, több film nagyságú extra résszel és OVA-val. Meglehetősen nagy a rajongótáboruk. Talán ilyen lehet a One Piece is, bár azt nem láttam.
vígjáték stílusból:
- Full Metal Panic: van benne akció, meg robotok is, de elég erős a humoros vonulat is benne. Az első évadban van mindkettő, a másodikban inkább csak vígjáték elemekkel dolgoznak és a főszálat nem viszik előre, a harmadik évad pedig sötétebb árnyalatú kevesebb humorral és több akcióval.
- Katekyo Hitman Reborn!: vérbeli maffiatörténet sok-sok humorral :) A későbbiekben áttér a harcosabb stílusra kevesebb humorral. Onnan már nem néztem sok részt :)
- Toradora!: kis szerelmes anime szerethető karakterekkel és aranyos történettel. Nem a stílusom az ilyesmi, de ez valahogy megfogott. Olyan aranyos és jókat lehet röhögni rajta :)
- Bokusatsu Tenshi Dokuro Chan: Csak erős idegzetűeknek. Teljes agymenés.Kissé véres, de nagyon morbid. Az egyik legjobb vígjáték anime, de gyereket és kistestű háziállatot ne eressz a gép elé mikor nézed! De komoylan, nem viccelek. :)
Korábbi évek legjobbjai közül jó lehet a Death Note és a Code Geass is.
Horror jellegű animékban nem vagyok annyira otthon. Van pár jó gondolom. Régebbiek közül a Hellsing se rosz (bár OVA sorozatként még fut). Űjabbak közül tán az Another és nem japán alkotásként esetleg a Dead Space (bár ez nem tudom mennyiben nevezhető animénak).
Sokan szeretik az Elfen Lied-et is. Besorolása nehéz. elég véres, elég sötét hangulatú és nyomasztó.
Szemezgess animeaddictson és írj pontosítást! :)
Full metal panic sorozat
fate stay/night
deadman wonderland
high school of the dead
phantom: requiem for the phantom
Ao no exorcist
black lagoon
canaan
claymore
code geass(kedvenc :))
furi kuri
gantz
mirai nikki(erős idegzet az elejéhez)
shikabane hime
soul eater
toradora
trigun
Most ennyi jutott eszembe : D
Manga:
Eden no ori(cage of eden az angol név) hihetetlenül jó Robinsonád.
Elfen lied
Én elsőnek a Detective Conan-t láttam, és máig is az a kedvencem. Ajánlom még animéből: Magic Kaito, Yu Yu Hakusho, Fullmetal Alchemist, Black Cat, Vampire Knight, Soul Eater, Naruto.
Mangából: szintén Detective conan és Magic Kaito, Dazzle, Dawn of the Arcana.
Szia, mindenképp eredeti hang +magyar felirat.
Kezdésnek:
Death Note
Code geass (R2 2. évad jelölése)
Gundam seed (destiny 2. évad jelölése)
Full metal alchemist: brotherhood
Angel beats
EZek kiváló kezdő animék.
Ha meg iylen kardozost akarsz akkor:
One piece
Naruto (shipuden az a történet 2. fele)
De ezeknél meg kell nézni vagy 60-70 részt hogy beinduljon a történet.
Illetve a fillereket ne nézd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!