Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyik anime/manga sorozattal...

Melyik anime/manga sorozattal kezdjem?

Figyelt kérdés
Még nem nagyon néztem ilyesmit és nem vagyok képben, nem is igazán tudom, hogy pl. mi a különbség az anime és a manga között :D
2012. ápr. 9. 22:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

anime: olyan mozgóképes formájú műsor, amit a tévében látsz

manga: képregény

2012. ápr. 9. 22:32
 2/11 anonim ***** válasza:

Mindegyikből különféle műfajúak vannak az egészen kisgyerekeknek valóktól a felnőttekig. (Ezt úgy értem, van pl. (Hello Kitty mese a nagyon kicsiknek, és szexuális tartalmú, de rajzolt "mese" a felnőtteknek.)

A különféle műfajoknak van, hogy speckó elnevezése van: hentai a szexuális tartalmú, yaoi a homoszexuális tartalmú (fiú-fiú), yuri a lány-lány, mecha a gépesített gépszörnyekkel foglalkozó, vagy feltúrbózott. Stb.

Hány éves vagy, milyen műfajt szeretsz, mi érdekel? Akkor könnyebb lenne segíteni, ha ezt tudnánk.

2012. ápr. 9. 22:35
 3/11 A kérdező kommentje:
21 vagyok (fiú).
2012. ápr. 10. 09:45
 4/11 anonim ***** válasza:

Heló! Szerintem a Ghibli filmekkel kellene. Ezek egészestés filmek, viszont elképesztően fantasztikusak - a többségük. Ajánlanék hármat kezdésnek:

Nauszika - A szél harcosai

Szentjánosbogarak sírja (minden idők egyik legjobb háborús drámája)

A vándorló palota

2012. ápr. 10. 10:25
 5/11 anonim ***** válasza:

Picit szűkösen bánsz az infókkal. Nem igazán lehet ezek alapján belőni, hogy mi az ami érdekel. Esetleg nézz el az animeaddicts.hu-ra és szemezgess. Lehet ott műfajok szerint is keresni és az idegen szavaknál/műfajoknál vannak leírások is ha a szó fölé állsz (bal szélen fent van az adott anime/manga ismertetőnél a fajta/jellemző besorolás).

Esetleg pár anime amit sokan szeretnek:

- Bleach, Naruto: ezek olyan harcos/akció jellegű animék. Több száz elkészült résszel, több film nagyságú extra résszel és OVA-val. Meglehetősen nagy a rajongótáboruk. Talán ilyen lehet a One Piece is, bár azt nem láttam.

vígjáték stílusból:

- Full Metal Panic: van benne akció, meg robotok is, de elég erős a humoros vonulat is benne. Az első évadban van mindkettő, a másodikban inkább csak vígjáték elemekkel dolgoznak és a főszálat nem viszik előre, a harmadik évad pedig sötétebb árnyalatú kevesebb humorral és több akcióval.

- Katekyo Hitman Reborn!: vérbeli maffiatörténet sok-sok humorral :) A későbbiekben áttér a harcosabb stílusra kevesebb humorral. Onnan már nem néztem sok részt :)

- Toradora!: kis szerelmes anime szerethető karakterekkel és aranyos történettel. Nem a stílusom az ilyesmi, de ez valahogy megfogott. Olyan aranyos és jókat lehet röhögni rajta :)

- Bokusatsu Tenshi Dokuro Chan: Csak erős idegzetűeknek. Teljes agymenés.Kissé véres, de nagyon morbid. Az egyik legjobb vígjáték anime, de gyereket és kistestű háziállatot ne eressz a gép elé mikor nézed! De komoylan, nem viccelek. :)

Korábbi évek legjobbjai közül jó lehet a Death Note és a Code Geass is.

Horror jellegű animékban nem vagyok annyira otthon. Van pár jó gondolom. Régebbiek közül a Hellsing se rosz (bár OVA sorozatként még fut). Űjabbak közül tán az Another és nem japán alkotásként esetleg a Dead Space (bár ez nem tudom mennyiben nevezhető animénak).

Sokan szeretik az Elfen Lied-et is. Besorolása nehéz. elég véres, elég sötét hangulatú és nyomasztó.

Szemezgess animeaddictson és írj pontosítást! :)

2012. ápr. 10. 10:38
 6/11 anonim ***** válasza:

Full metal panic sorozat

fate stay/night

deadman wonderland

high school of the dead

phantom: requiem for the phantom

Ao no exorcist

black lagoon

canaan

claymore

code geass(kedvenc :))

furi kuri

gantz

mirai nikki(erős idegzet az elejéhez)

shikabane hime

soul eater

toradora

trigun

Most ennyi jutott eszembe : D

Manga:

Eden no ori(cage of eden az angol név) hihetetlenül jó Robinsonád.

Elfen lied

2012. ápr. 10. 13:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Én elsőnek a Detective Conan-t láttam, és máig is az a kedvencem. Ajánlom még animéből: Magic Kaito, Yu Yu Hakusho, Fullmetal Alchemist, Black Cat, Vampire Knight, Soul Eater, Naruto.

Mangából: szintén Detective conan és Magic Kaito, Dazzle, Dawn of the Arcana.

2012. ápr. 11. 18:13
 8/11 anonim ***** válasza:
a berserket nézd meg mindenképpen. ilyen középkori félig-meddig mágikus cucc, de nagyon jó és véres. :)
2012. ápr. 11. 19:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Death Note és a Code Geass a legjobb ennél jobbat még nem láttam ha teheted ne szinkronosan nézz animét.
2012. ápr. 13. 23:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia, mindenképp eredeti hang +magyar felirat.

Kezdésnek:

Death Note

Code geass (R2 2. évad jelölése)

Gundam seed (destiny 2. évad jelölése)

Full metal alchemist: brotherhood

Angel beats

EZek kiváló kezdő animék.

Ha meg iylen kardozost akarsz akkor:

One piece

Naruto (shipuden az a történet 2. fele)

De ezeknél meg kell nézni vagy 60-70 részt hogy beinduljon a történet.

Illetve a fillereket ne nézd meg.

2012. ápr. 18. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!