Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Skins cimu sorozat filmbol...

A Skins cimu sorozat filmbol hany evad, resz van meg magyar szinkronnal?

Figyelt kérdés

2012. márc. 22. 11:25
 1/4 anonim ***** válasza:

6. évad fut most Angliában. 1 évad pedig US, ami részben az angol első évad adaptációja.

Magyarul 5 UK évad érhető el (+1 US), de aligha lehet hitelesen átadni az a nyugat-angliai beszédstílust, amit eredetiben hallhatsz. Sok olyan szójáték van, amit nem lehet magyarra lefordítani, így értelmét veszti, és nem tudod mit akarnak vele kifejezni, míg az angol+felirat magától értetődik.

2012. márc. 22. 12:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Es masnak a szinkronos reszekrol mi a velemenye ? Am koszi az elsonek
2012. márc. 28. 20:47
 3/4 anonim ***** válasza:
én szinkronosan nézem szerintem jó,de még nem néztem egy részt sem felirattal szal nemtudom összehasonlitani :S
2012. ápr. 21. 21:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Amikor válaszoltam, akkor még nem néztem a sorozatot. Azóta már megtörtént, és más vélemény is azt mondja hogy rossz.

Az első generációból Cassie-t tudnám kiemelni. A színésznő és a karakter is egy szelíd, csendes, halkan és lassan beszélő lány. Nálunk a szinkronhang harsány és hangos, ami teljesen megöli a karaktert, mert másként állítja be, mint ahogy eredetileg leadták.

Több más hang is zavaró benne. Az amerikai sorozatoknál annyira nem gáz a szinkron készítése, de egy brit/skót/welsh/ausztrál és egyéb általunk nem megszokott dialektusa az angolnak olyan szinten egyedi, hogy azt nem lehet más nyelven hitelesen visszaadni.

+ ugye ott vannak a Skinsben a szójátékok, amik sokszor alliteráción alapszanak. Nem lehet őket lefordítani, így nálunk elveszti értelmét a dolog. Mondanak egy poént, látod hogy nevetnek, de nem érted hogy min, mert nem úgy jön át.

2012. ápr. 21. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!