Tudnátok nekem mondani olyan filmeket amelyek kamaszokról szólnak?
Nekem az egyik kedvenc filmem a Juno. Igazán tanulságos és stílusos formában vetítik meg benne a valóságot. Egy 16 éves lányról szól aki teherbe esik és első gondolata az abortusz, de később a barátnőjével találnak egy házaspárt akinek nem lehet gyerekük és megbeszélik velük az adoptálást. De mielőtt még Juno megszülné a babát, leendő apuci, gyerekesen visszavonul és cserben hagyja a lázba jött anyucit. Juno erre berág és otthagyja az épp válni készülő párt akik azt sem tudják mi van. Végül kicsit magába néz a csaj és megpróbál kibékülni a barátjával akivel egyébként azért veszett össze mert a csaj kissé lekezelte. A végén összejönnek és a babát anyuci kapja aki háláját kifejezve Juno, rövid de velős üzenetét keretezi be a tervezett családi fotó helyett.
Azért is tetszik ez a film mert lehet hogy egy már gyakran elő fordult hogy egy kamasz bekapta a legyet, de az mégis produkál némi érettséget, hogy tizenhat éves fejjel valaki eldöntse hogy helyre hozza a hibát, és rögtön magától beismeri hogy nem képes gondoskodni egy másik életéről. Szóval szerintem mindenképp nézd meg. Amúgy ne aggódj nem csöpögős.
A csaj nem jár egyedül
Az utolsó dal
Séta a múltba
Szerelmünk lapjai (mondjuk a film második felében felnőttek)
A macskám, a családom és a fiúk
A pletykafészek (sorozat)
A tökéletes pasi
Amerikai Hófehérke
Bajos csajok
Miről álmodik a lány?
Micsoda srác ez a lány
Ne szólj szánk
Felvéve
Kapás van
Könnyű nőcske
Ottalvós buli
Randiztam egy sztárral
Tizenhárom (ez nem is romantikus, nem is vígjáték, inkább tanulságos.)
Változó szerelem (gyerekek a főszereplők)
Van egy csomó magyar is. Utánam srácok, Hahó, öcsi. Moszkva (tér). Égigérő fű. Pál utcai fiúk.
külföldi pl. a Lőtávolban mondjuk az nem annyira kamasz de huszonévesekről szól. Gyűlölet ez is inkább huszonévesek, Trainspotting ez is huszonéves.
Én nagyon szeretem a LOL- t. Ennek a filmnek két változata is van. A másiknak ez a címe: LOL- zűrös kamaszok. Annyi a külömbség, hogy előbbi amerikai( főszerepben Miley Cyrus) az utóbbi pedig francia. Nekem az amerikai változat jobban tetszik. A másik a Gumiláb. Az egy utánzat egy nagyon régi filmből, de az új kor sajátosságait nem nézve ugyan az. Én nagyon szeretem.
Esetleg vannak ezek atipikus Los Angelesi tündérmese, Hamupipőke történet,...
Behaving Badly- bár ez egy elég fura film tele szexuális utalásokkal.
Monte Carlo, The Last Time ( bár amaikor utoljára néztem akkor csak feliratosan volt)
Az összes hajrá csajok, step up és street dance filmek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!