Miért mondják Naruto-ban japánul a nevek végére hogy -kun/-chan?
Figyelt kérdés
Pl. Naruto-kun Sakura-chan????2012. jan. 20. 17:15
1/5 anonim válasza:
Ezek a japán megszólítások. Olyan mint magyarban a ...bácsi, ...néni, .. .tanár Úr stb.
Csak a japánoknál több van. Pl ha -senpai-t mondanak, akkor felsőbb éves diákhoz, míg ha -sensei-t, akkor tanárhoz beszélnek. A -kun azt hiszem a a fiúknál használatos, míg a -chan a lányoknál és/vagy becézés is.
itt megtalálod őket részletesen a Megszólítások cím alatt
2/5 Évi9707 válasza:
Ezt úgy tudom elképzelni, mint a magyarban a néni, meg a bácsi. Csak a japánban sokkal több féle van, ami különböző korosztályt, nemeket, és rangszintet különböztet meg.
3/5 Évi9707 válasza:
ja, bocs, nem láttam hogy előttem is leírták majdnem ugyanezt...^^"
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2012. jan. 20. 18:36
5/5 anonim válasza:
A kun-t az a társadalmilag alattuk állonak mondják. Pl: Tanár a diáknak, idős a fiatalnak (csak ha fiúk). (ezzel is jelzik, hogy nem azonos a rangjuk, de ha a már emlitett esetekben san-t mondanak az nagyon megtisztelő)
A 'chan' az fiatal korosztály által használt, becéző, kicsinyítő képzőhöz hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!