Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miről szól a Bújócska című film?

Miről szól a Bújócska című film?

Figyelt kérdés
Valaki elmagyarázza nekem hogy mi a csattanó? Nem igazán értettem.
2012. jan. 2. 16:58
 1/4 anonim válasza:
76%

Hát...ami nekem lejött a filmből az az, hogy az apa volt skizofrén, mert ugyebár, azt hitték, hogy a kislány...A végére derült ki, hogy az apa volt az, majdnem megölte a kislányát is, viszont az utolsó jelenetben megint van egy csavar... :D Ott az volt ugyebár, hogy a kislány két fejet rajzolt (feltehetően) magának a képen :D

Szóval szerintem mind a ketten azok voltak, ahogy én értelmeztem :D

2012. jan. 2. 19:45
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi a választ :)

Igazából azt sem értem hogy az apuka mikor volt Charlie,és mikor apa.

Hisz amikor ültek a szobában akkor az apja kérdezte hogy ki az a Charlie,és a kislány azt mondta hogy nem mondhatja el.Miért nem mondta azt az apjának hogy: Hát te vagy az...?

2012. jan. 3. 19:56
 3/4 anonim ***** válasza:
86%

Amikor kilökik a csajt az ablakon és bemegy a szobába az apuka, a kislány rajzol. Visszatekertem ide a filmet és megállítottam a rajznál.

A kislány rajzán apa és lánya együtt lökik ki a csajt az ablakon nevetve. Tehát mindenben részt vett a kislány, ahogy ő mondja "segített", csak a különbség az, hogy ő végig tudta mi folyik itt, az apa nem emlékezett a tettekre.

És azért nem mondhatja el, mert a kislány őrültebb, mint apuka, és ha elmondja, vége a jó mókának esetleg...

2012. szept. 12. 12:12
 4/4 Axdam válasza:
95%

Sziasztok!

Egykissé más volt ebben a filmben. Nem okoskodásként írom, csak sokan összetévesztik és keverik a két fogalmat. A filmben david nem skrizofén volt. Hanem multiplex személiységzavara volt. Azaz többszörös személyiség zavarral rendelkezett. Ezt a film nagyon szépen fel is építi az én véleményem szerint. Pont kellően kitér arra hogy miért is történt ez és hogy milyen tünetei vannak ennek. Ahoz képest hogy nem tudományos film, nagyon jól bemutatja. Nekem tetszett.

A multiplex zavarnál egy trauma hatására (mindegy milyen trauma, azt az adott egyén szemléyiségének stabilitása dönti el) a tudat egy nagyon súlyos elhárítási formát alkalmaz. Egyszerűen disszociál. Azaz fogja és leválasztja a tudatról azokat a tartalmakat, emlékeket, érzelmeket amik a traumához köthetők. Innentől kezdve az egyénnek két szemléyisége, tudata lesz. Ezek lehet hogy tudnak egymásról, lehet hogy egyik sem tud a másikról és az is megesik hogy csak a lehasadt személiyésg tud az alapról.

A filmben ez úgy mutatkozik meg, hogy David látta egy bizonyos időben a feleségét miközben megcsalja őt. Ezt nem tudta feldolgozni, ez volt a trauma. És innentől minden kiteljesedik a filmen. Létrejött egy új szemlyiség Charlie, aki bújócskát játszik állandóan, mivel a feleség is ilyen szexjátékot játszott a szeretőjével. Charlie tud Davidról, de fordítva nem. Az elején mégcsak éjszaka vált át, mint ahogy sok multiplexesnél. A film vége felé pedig már napközben is, egyszerűen úgy mintha David hirtelen elaludna, vagy elájulna. Legalább is David ennyit fog fel belőle. Éjszaka egyre inkább be-be tőrnek emlékek ahogy a felszínre tőrne, ahogy tudatosulna a dolog. ezért álmodik töredékeket, és ezért kell fel folyton akkor abbanaz időben. Akkor csalta meg a felesége.

Emily gondolom én játéknak fogja fel a dolgot, utána amikor komolyodnak a dolgok szerintem már inkább fél. Mivel a végén bevágja Charlienak hogy"te ölted meg az anyukám", ebből kifolyólag ő tudta ezt. Egy ilyen kisgyerek még fél. Ezért betartja a szabályokat, nem mondhatja el hogy ki aza Charlie. Azonban film vége felé már utalásokat tesz: "most épp alszik", "nem tudod legyőzni apu", "ne hagyd hogy megint előbujjon" stb

A végén egyszerűen egyesül a két személyiség amiből sajnos nem David kerül ki győztesen. Charlie lesz az uralkodó egyetlen szemléyiség és inentől elszabadulnak a dolgok.

Nekem mondjuk nem igazán jön be ez a befejezés, hogy Emily is multiplexes. A másik befejezés ahol szegény gyermek pszichiátriára kerül az esmények miatt, sokkal inkább bejön nekem.

Ja igen az Elizabethet kihajítjuk az ablakon rajznál valóban érdekes hogy nevet a képen a kiscsaj, de z is ott van hogy sírva rajzolja és már folyamtosan sír.

Bocsi a hosszú válaszért,de nekem tetszik nagyon a film.

2015. jan. 9. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!