Most akkor hogyan nézzem a battlestar galactikát?
Valaki aki ismeri a sorozatot(filmet) magyarázza el nekem hogy most akkor hogy van ez az egész meert nem bírok kiigazodni rajta..
Amit tudok az az h. én megnéztem a caprica-t ami elvileg az előzményét muatatja be a battlestar galactikának DE akkor miért kezdődik mind2 2009-ben? mert akkor kezdődöt a battlestar galactika első évada is tudtommal viszont van egy minisorozat nevű cucc ami pedig 2003 és a az meg már elvileg a caprica után játszódik??? szal nagyon nem értem...
Két részre osztható a Battlestar Galactica:
Eredeti sorozat univerzuma (1978 és 1980)
Újragondolt sorozat univerzuma (2003-)
A kettő egymástól független, külön-külön is megnézhetők.
---
Az eredeti sorozat egy évadból áll és 1978-ban készült, valamint kapott egy egyévados spinoff folytatást 1980-ban.
---
Az újragondolt sorozat kicsit több részből áll, ezek sorrendben:
Mini sorozat (ez tulajdonképpen egy felvezetőfilm, 2003)
Első évad (2004-2005)
Második évad (2005-2006)
(The Resistance webizódok)
Harmadik évad (2006-2007)
(Razor Flashbacks webizódok)
Penge(Razor) c. film
Negyedik évad 1-10 rész (2008)
(The Face of The Enemy webizódok)
Negyedik évad 11-20 rész (2009)
A terv(The Plan) c. film
Caprica spinoff sorozat
+ majd a jövőben a Blood and Crome spinoff sorozat
A webizódokat a Youtube videómegosztó oldalon elvileg meg lehet találni, de nem olyan fontosak a történet szempontjából, akár ki is lehet hagyni őket.
A Caprica igaz, hogy időben előbb játszódik a fősorozatnál, de az abban megismert dolgokra épít, így csak utána javasolt megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!