80-as évek filmjei?
Mondanátok olyan filmeket, amelyekből nagy részletességgel megismerhetem és talán átérezhetem az 1980-as évek amerikai "életérzését"?
A suliban, ezt a feladatot kaptam a téli szünetben. Köszi a segítségeteket! 20/L
Köszönöm. :)
Igaz, hogy az általad említett filmek mindegyikében egy 30 és 40 év közti férfi játsza a főrszerepet?
Melyik filmekből ismerem meg a legjobban a korabeli átlag amerikai emberek gondolkodását? A tanárunk csak annyit mondott, hogy lazák és optimisták voltak (rágó és kóla), gazdagságra vágytak, amire akkoriban volt az átlagemberek számára legjobb esély. A 70-es évek "szegénysége" után, a 80-as években az USA tényleg a megvalósult álmok országa volt?
Az első és utolsó kérdésre egyértelműen IGEN a válasz. :)
Sok amerikai politikus még a mai napig úgy emlegeti azt az évtizedet, mint a "boldog 80-as évek".
Sajnos mi magyarok a 80-as éveket, egészen máshogy éltük meg...
Szerintem, ha az életérzésre vagy kíváncsi, olyan filmeket nézz meg, mint a KOKTÉL, DOLGOZÓ LÁNY vagy a TŐZSDECÁPÁK.
A Super 8-at is megnézheted. Igaz, mai film, de a 80-as években játszódik és nagyon is jól visszaadja azoknak az időknek a fílingjét.
Továbbá Koldusbottal Beverly Hills-ben
Meglógtam a Ferrarival
Egy Rém Rendes Család
Frászkarika
Péntek 13 1-8.
A Sebhelyesarcú
Az Elveszett Fiúk
Az Élőhalottak Visszatérnek
Alkonytájt - Near Dark
Poltergeist - Kopogó Szellem
Üvöltés
Rémálom az Elm utcában 1-5.
Szerintem a kérdező nem ilyen filmekre gondol.
Az akkor feelinget talán a Vissza a jövőbe filmekből ismerheted meg a legjobban. És érdemes még megismerni az a korbeli zenéket is.
Annyit még meg kell jegyeznem, hogy a 80-as évek átlagembere már nagyon modernnek tartotta magát, ugyanis ebben az évtizedben rengeteg technika újítás volt: mikrohullámú sütő, CD-lemez, video, számítógépek, mobil telefonok és az internet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!