Mikor adják a tv-ben a vámpírnaplók 3. évad 1. részét?
Angolul? Szeptember 15 óta.
Magyarul? 2012 nyár végén.
Sorozatfanok már rég angolul néznék, és akkor azt még aznap látnád amikor Amerikában kijön, felirat is pár nap alatt van. Már kijött 9 rész, lassan leadják az évad felét. Már rég vége lesz a harmadiknak, amikor nálunk egyáltalán elkezdenék.
Nem is szabad mindig a magyar verzióra várni és feltétlenül bízni benne. Csináltak már olyat egy sorozatnál, hogy egy-két évad után a többit nem szinkronizálták, mert a műsorrendváltozás után nem fért be sehova, vagy nem volt elég nézettsége, vagy találtak helyette nézettebb, népszerűbbet. Az amcsi adás ami fix, és ragad rád egy kis angol is. Eredeti hang, kiejtés, akcentus, színészi jellem mind eltűnik a szinkronnál, félrefordítanak, sok kifejezés nem lefordítható vagy nincs magyar megfelelője.
Amikor 4.es voltam, akkor még angolt akartam tanulni, de mivel túl sok volt az aki németet, ezért azt kellett tanulni, hiszen egy tanár nem tart 3 angolosnak órát sajna..
de most már 7.es vagyok, és sokkal könnyebbnek tartom a németet, mint az angolt. egy keveset én is "tudok" angolul, de 30 szóval nem megyek sokra. talán ha valami képet keresek, akkor tudom hogy mit kell beírni...a legtöbb suliban 2 nyelv van, és az a német és az angol többnyire.. ha előbb angolt tanul valaki, akkor sokkal nehezebb megtanulni rá a németet, mint ha valaki a némettel kezd. nektek nem rajzolták le a háromszöget?? az a lényeg, hogy az angol, az alapokkal kezd, és hiába gondolod azt, hogy már mindent tudsz, NEM. a neheze csak utána következik. és egy nehezebb.. DE a német: szintén az alapokkal kezdünk, de közben vesszünk a nehezebb dolgokat is. Majd ha már mind megtanultuk ezeket, akkor már semmiség a többi. aki leteszi a középfokú nyelvvizsgát németből, annak már elvileg a felsőfokú is könnyű lesz. de nem azért vagyok itt hogy a nyelvekről vitatkozzak, hanem a kérdésem miatt, szóval abba is hagyom :D
Én is ugyanúgy németes vagyok és megszoktám már a szinkront, sőt imádom a szinkronhangjaikat, főleg Elenának és Damennek. Szerintem semmi értelme fújolni a német nyelvet, azért mert az ország többsége angolt tanul és nem németet. Tiszta gyerekes ez a fújolás.
Egyébként elég valószínűnek tartom, hogy a vámpírnaplókat le fogják fordítani, mert elég híres és fantasztikus a története. Egyszóval világsiker.
( A szinkront azért sem szeretem, mert én, ha tévézek a színészek mozdulatait, gesztusait szeretem figyelni. Ha közben olvasom, ennek a háromnegyed része kimarad és már nem olyan élvezetes az egész.)
Ui.: Reménykedjünk, hogy előbb kész lesz, mint gondolnánk ;P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!