Tim Burton filmjeit azért szeretitek, mert giccsesek, vagy mert nyálasak? Vagy csak azért mert mindenki szereti őket?
Én speciel három agyonsztárolt amerikai rendező stílusát nem bírom elviselni: David Lynch, Quentin Tarantino és Tim Burton. Előbbi művészieskedő módon érthetetlen és szándékosan zavaros filmeket készít, Tarantino stílusa nekem üres és idegesítően vicceskedő, Burton pedig giccses és számomra emészthetetlenül fura filmek készítője.
Ellenben nagyon kedvelem Clint Eastwood, David Fincher vagy épp Christopher Nolan művészetét.
Sok TB-filmet láttam, de egyik sem volt nyálas, vagy giccses, ő ugyanis nem készít nyálas, vagy giccses filmeket. A stílusa sötét fantasy-jellegű, sok abszurd, bizarr és groteszk elemmel. Ezek a legjellemzőbbek az ő alkotásaira.
Pl. egy Batman-re sok mindent lehet mondani, de hogy giccses, vagy nyálas lenne, azt nagyon nem.
A Tarantino-, meg a Lynch-áhitat a másik, amitől szintén falra mászok, azonban Burton irritál a legjobban a vattacukor ízű és mézeskalács szagú, csöpögős fantáziavilágával, pontosabban azzal, hogy ezzel próbálja pótolni az érdembeli mondanivaló teljes hiányát, és ezzel a többieknél alattomosabban rombolja a közízlést.
Igaz, a Batman nem giccses, csak simán szar.
Mászhatsz a falra, de csak amiatt, mert neked, vagy akárkinek nem tetszik személy szerint Lynch, vagy Tarantino munkássága és stílusa, az közel sem jelenti azt, hogy ez a két rendező rossz lenne.
Sajnos kommentedből is kitűnik, hogy hupilila fingod sincs a témáról, és csak azt böfögöd vissza, amit másoktól hallasz, mert szerintük menő dolog fikázni valamit/valakit, az esztétikai érzéked a nullával egyenlő, fogalmad sincs a formanyelvről, ill. nem tudod megkülönböztetni és elválasztani egymástól az objektív és szubjektív véleményt. Ami neked nem tetszik, az a te szűklátorkörű szemedben egyenlő a sz@rral.
Ez van. Az ilyenek számára készülnek az olyan "filmek", mint a Transformers, meg a Fűrész. Ez a te szinted, a primitívek szintje :)
Kedves Kérdező !
Véleményt nyilvánítani és valamit lesz@rozni két teljesen különböző dolog. Azt nyugodtan elmondhatod, ha valami nem tetszik, lehet erről vitázni, érvelni és ellenérvelni de azt mindenképpen kulturált stílusban tedd, hamar egy kultúrával kapcsolatos kérdést teszel fel. Bár szerintem ez nem is kérdés volt a részedről, hanem egyszerű provokáció, amit jelenthetnénk a moderátoroknak, ha bosszúállóak lennénk.
A hozzászólásoddal azt hiszem sokunkat megbántottál és saját magadat minősítetted.
A helyedben ezen elgondolkodnék.
Milyen aranyos, hogy ilyen indulatokat váltok ki egy tömegtrenddel nem szimpatizáló megnyilvánulásommal. Mindig is csodálkozva álltam az előtt a jelenség előtt, amikor egy virtuális hozzászólásból egyesek képesek messzemenő, sőt: egyáltalán BÁRMINEMŰ következtetéseket is levonni a megnyilvánult fél SZEMÉLYÉRŐL. Csodálatos!
Utolsó kommentelőnek: Nem akartam megbántani a TB fanokat, mivel én úgy vagyok vele, hogy nem igazán tud megbántani másnak az enyémmel ellentétes véleménye, csupán valóban kíváncsi voltam, hogy mit gondolnak az emberek. Valóban nem szalonképesen fejezem ki magam, amikor a >szar< szóval fejezem ki a véleményem, ha úgy gondolod, jelents fel ezért a moderátoroknak.
Elim Garak: Utolsó hozzászólásod nagy részére fent a válaszom, "fogalmad sincs a formanyelvről" - lehet, nem vagyok bölcsész, "ill. nem tudod megkülönböztetni és elválasztani egymástól az objektív és szubjektív véleményt" - ezt mégis miből szűrted le? Btw mondj már nekem légyszíves egy objektív véleményt.
Eh, az utolsó 2 mondatoddal írtad volna le magad teljesen a szememben, ha képes lennék rá, hogy valakit a hozzászólása alapján leírjak, ugyanis nagyon mellélőttél. De én sajnos még mindig azon kevés kihalófélben lévő emberek közé tartozom, akik valakiről csak személyes ismeretek alapján tudnának ítéletet mondani.
"nem igazán tud megbántani másnak az enyémmel ellentétes véleménye"
Nem az ellentétes véleményed bántott meg, hanem a stílus, ahogyan ezt közölted.
Az indulatokat pedig nem a kérdéseddel váltottad ki, hanem azzal, ahogyan TE reagáltál az eltérő véleményekre.
A moderátoroknak pedig nem foglak jelenteni, mivel nem vagyok bosszúálló, csak a figyelmedet hívtam fel arra, hogy a kérdésed tartalma provokatív volt és a reakcióidból ítélve nem is érdekelnek a válaszok, kizárólag az indulataidat kívántad velünk megosztani.
Nekem a kérdező egyből ellenszenves lett, pedig nem ismerem a személyiségét. Ez van.
Már a két mondatos kérdésed is iszonyúan lekezelő és teljes mértékben szubjektív lett.
És nem, nem azért szeretem a filmeit, mert "mert mindenki szereti őket" (ez nem így van, és egyébként se érdekel, másoknak mi tetszik, az ő dolguk), és nem mellesleg még nyoma sincs bennük giccsnek vagy nyálas részeknek. Ahogy előttem írta valaki, a stílusa sötét-fantasy. Általában vagy sötétek és komorak a filmjei, vagy színesek és fantáziadúsak. Mindkettőt IMÁDOM! Utóbbiak olyanok, mint a gyerekmesék, mégis van mondanivalójuk, felnőttek számára is élvezhetőek. A látványviláguk lenyűgöző. És ami még nagyon fontos:Tim Burton igazi egyéniség, a filmjei elvontak és furcsák, ezért nem érti meg őket sok ember. De hát valakinek ez tetszik, valakinek meg az. Nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!