A Hair című film I got life c. dalában pontosan mit jelent a "got"?
Angol egyes, leülhetsz :)
I got life - Van életem
Egészen pontosan I have got, vagy I've got akar lenni a pontos névmás és ige, de Berger szlengben beszél, így kihagyja a birtokos eset segédigéjét.
A dal ugye arról szól, hogy neki, mint szabad embernek mi mindene van, szemben a gazdag és unalmas alakokkal (akiknek az asztalán táncol), és azzal összegzi az egész mondanivalóját, hogy neki van élete.
Retardált? Örülök, én Elim vagyok. Kedves szüleid netán hettiták voltak, hogy ilyen érdekes neved van?
De még mindig angol egyes, de ne ülj le, sőt, fel se kelj. :) A get (got) igének egész sor jelentése van, amit magad is megnézhetsz egy szótárban. Összeírok neked egy kis listát, hogy milyen szövegösszefüggésben fordulhat elő ez a szó, és úgy mit jelent.
to get, got
beszerez
elejt (vadat)
elfog
eljut
elkap
elvégeztet
felfog
helyre juttat
hozzáfog vmihez
jut
kap
kerül vhova
lesz vmilyen
megért
nyer
rábír
rávesz
szerez
vesz
válik vmilyenné
vásárol
állapotba juttat
ért
Az egészet meg elolvashatod itt:
Örültem, kedves Retardált :)
Hehehehe igen vicces vagy de a kutyát nem érdekli a tevékenységed :)
Egy mondatot írtam, de azt sem bírod megérteni. IQ Testet ne csinálj kérlek, mert nagyon besülnél, kedves Elim kitudjami. Tán Ezel testvére lennél? Vagy török-magyar-mohamedán?
Különben abban igazad volt, hogy több jelentése van, mint ahogy az angol szavak 90%-ának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!