Mik azok a Fonzik, melyekről a Ponyvaregény című filmben hallhattunk?
Ezt Speier Dávidtól kéne megkérdezni, ő írta a magyar szöveget :)
Amúgy ez nem magyar szlegnduma, az eredeti szövegben is ez szerepel:
Nobody's gonna hurt anybody.
We're gonna be like three Fonzies.
And what' Fonzie like?
Kicsit utánanéztem a szó jelentésének, de nem találtam egyértelmű választ. Többen feltették már a kérdést, amit te is, és egy helyen ezt találtam:
In the old show "Happy Days" one of the main characters was Fonzie and he was known to be theee coolest guy in town, he got all the girls, wore a leather jacket and spoke smooth :)
Tehát volt egy Happy Days-című tévésorozat, amiben az egyik főszereplőt hívták Fonzie-nak, aki a legtökösebb csóka volt a környéken, minden csajt megkapott, bőrkabátot viselt és állati lazán nyomta a dumát. Valószínűleg ez egy közismert amerikai figura, és Tarantino felhasználta. Sajnos, Amerikán kívül senki nem érti ezt a poént.
Happy Days-című tévésorozat, amiben az egyik főszereplőt hívták Fonzie-nak. Arthur Fonzarelli's "Fonzie" Ahogy feljebb írták egy tag aki csak csettint és körbeugrálják a nők, rácsap a zenegépre és megszólal aminek épp meg kell szólalnia, stb.
Wiki (Fonzie): [link]
És egy video (The Fonz · Top 10 Entrances): https://www.youtube.com/watch?v=JQc9L2RbQkw
Én a film szinkronszövegéből, inkább valami okos rajzfilmfigurára gondoltam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!