Vámpir naplók igaz történet?
Kérdés részletezéset is olvasátok el
tehát mire érti ezt a bemondó?
amugy nincsen olyan hogy valaki 20 métere van aztán 1 pilanat alat loted terem? pedig szép lene :)
meg ös vámpirok sincsenek? azok legalább vanak nem? ok a fekete véruek mert olyan oregek hogy már megalvadt nekik
na jó ez nekem tul hororos :s nem is gondolok bele
Asszem az egész vámpíros dolog Drakulátol jött, ő meg csak szimplán egy pszihopata sorozat gyilkos volt aki szerette a vér látványát... :D háh
Az, meg hogy igaz történet... hát akkor sokkal még inkább felkapotabbá, és érdekeltebbé válik, és így adják el a sz.art csak baconba csomagolva.:P
De az elsőnek van igaza.
Egy kis töri- és irodalomóra erősen rádférne, köcsiflex, na meg némi néprajz is, stb.
Drakula figuráját Bram Stoker ír regényíró találta ki 1897-ben, és részben egy XV. századi földesúrról mintázott, aki a mai Románia területén, Dél-Erdélyben, Havasalföldön élt, a neve II. Vlad Tepes volt, ill. Vlad Dracul, mivel a földesúr egy olyan lovagrend tagja volt, aminek a sárkány, azaz draco volt az egyik jelképe, innen eredt Vlad mellékneve.
II. Vlad fia, III. Vlad örökölte apja címeit, és mivel állítólag kegyetlen úr hírében állt, a dracul meg románul ördögi, gonosz embert jelent, az alattvalók ráaggatták III. Vlad-ra ezt a jelzőt, aztán az évszázadok során a figura és a története kissé átalakult, kiszíneződött. Stoker járt Erdélyben a XIX. században, ott hallhatta a legendát, és kis módosítással felhasználta a regényében.
Hozzá kell tenni, hogy Vlad korában az erőszak, kegyetlenkedés és emberölés egészen másmilyen volt, mint manapság, teljesen más volt a hozzáállása az embereknek az öléshez, így mai szemmel nézve nem lehet "tömeggyilkosnak" tartani Vladot.
Ennyi erővel I. István király is "pszichopata tömeggyilkos" volt, hiszen ő is lényegében kiirtatott mindenkit, aki nem volt hajlandó integrálódni a modern középkori királyságba, nem volt hajlandó felvenni a keresztény vallást, stb. És itt nem néhány emberről van szó, hanem sok ezerről.
Olyan is irhat aki halota már bemutatoban amit kérdés kifejtésben leirtam. merthogy ere vonatkozik a kérdésem igazából a tobi válasz is lehet tanulságos meg érdekes vices de a kérdés az hogy ez csak üzleti fogás vagy mire ërti a bemondo hogy a vámpir naplok mistic fols /(fals) nemtom/ igaz torténete alapján - van? csak ugy bemondták azt maradjon?:d jó hogy vámpirok mint torténlemben voltak és enyi? de ez nem jelenti azt hogy ez igaz történet. akor arol szolna hogy erdélyben népet irtanak.
a nyavalygosok is tecik csak nemértem vámpirság hogy jön hozájuk:)
23:02
Örülök, most már műveltebbnek érzem magamat. De tulajdonképpen, elég sokan úgy hallották, hogy Drakula vámpír. És, még régebben a régi rajzfilmek is, amiben vámpírok voltak, ott Erdély volt a központ. Mert az a Vlad is erdélyi.
És szerintem még mindig üzleti fogás. Max minimális igazság alapja lehet, hogy egy csajba beleszeretett két pasas, akik "veszélyesek" voltak... Nem tudom, miről szól a Vámpír naplók. :)
Hát ha már meghalt:p
de létezet?
akor csak uzleti fogás hát pedig reménykedtem hogy van ilyen eléd teleportálos vámpir:):p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!