Szerintetek nem nevetségesek a katasztrófa filmek?
Miért lennének azok? Szerintem neked nem a katasztrófával, mint alapszituációval van a gondod, hanem az aköré írt cselekménnyel és szereplőkkel.
Pl. ha úgy vesszük, az Armageddon is katasztrófafilm, ami az alaptörténetét illeti, viszont a cselekmény és a szereplők miatt nem csak a műfaja katasztrófa, hanem maga a film is. Förtelmes, agyatlan, nyálas fércmű.
A Tűzhányó alapszituja eléggé valóságtól elrugaszkodott, viszont ott van egy erős (bár sablonos) központi karakter (Tommy Lee Jones), és elég jól van ábrázolva az a munka, amit a különféle hatóságok végeznek a vulkán pusztítása ellen. Mindezek miatt az a film sokkal jobban működik, a hihetetlenebb története ellenére is.
A Twister talán a leginkább tudományos alapokon nyugvó katasztrófafilm az elmúlt évtizedekből, hiszen ott lényegében minden olyasmi létezik, ami a filmen látható. Ebből a szempontból a Dante pokla is hiteles, viszont ott megint csak a cselekmény és a szereplők miatt válik a film középszerűvé.
A Deep Impact hasonló az Armageddonhoz, mivel majdnem ugyanolyan rossz, de ott legalább nem lobog lassítva az amerikai zászló, és nem zubog akkora mértékben a nyál.
Hirtelen ennyi jutott eszembe :)
Én isss :)
De most komolyan én nagyokat szoktam szakadni a katasztrófa filmeken, bár valószínű csak a rossszabb kategóriákat láttam: pl.: Armageddon, 2012 stb, szóval csak kiváncsi voltam , hogy ti hogy vagytok vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!