Miért mondják azt sokan hogy "mindenképpen látni kell a Keresztapát"?
"Én nem szeretem sem a maffiát sem a bűnözőket és nem szeretem a vérontast."
Akkor minek nézted meg?????
Csak azért, mert a haverjaid azt mondták? És ha azt mondják, ugorj a kútba, beleugrasz?
Értelmes embernek tűnsz, elég jól leírtad a filmet, látszik, hogy nem csak úgy félszemmel nézted.
Láttad, nem tetszett, ennyi. Nem történt semmi, nem lettél ezáltal több, de kevesebb sem. Most már elmondhatod, hogy láttad, és így a jövőben hozzá fogsz tudni szólni a témához.
Ez jó dolog.
Ha nem tetszett, az nem azért van, mert hülye lennél, vagy ilyesmi. Egyszerűen neked más az ízlésed, más tetszik, másban látod a számodra fontos értékeket, nem ebben. Van ilyen, nem vagyunk egyformák.
Ami azt illeti, nekem sem tartozik a kedvenceim közé a Keresztapa, de mindenképp elismerem az érdemeit, és a filmtörténeti jelentőségét.
Először is, köszönöm szépen mindenki válaszát!
"02:06"
Kedves Kommentelő!
Szándékosan leírtam hogy tiszteletben tartom mind a filmet, mind a rajongóit, s elismerem filmtörténeti jelentőségét. Ennek ellenére eléggé ellenséges és kötekedő hangnemet ütöttél meg felém... Lehetőleg a rafzfilmet és a komoly drámát ne említsük egy lapon Kedves Kommentelő, mert nagyon nem ugyanaz a kategória... Ne haragudj, de ezzel a kommentel csak magad értékeled ki.
"23:41"
Hogy miért néztem meg? Ennek nagyon sok oka van:
1. Szerettem volna tisztában lenni azzal hogy mégis milyen lehet az a film, amit ennyire bálványoz az emberiség. Abban biztos voltam, hogy nem méltatlan került a film a legnagyobbak helyére.
2. A színészi játékra voltam kíváncsi és a zenére, tehát hogy milyen a körítése. (Ami pazar volt)
3. A társadalom nyomására, mert sokáig zaklattak vele hogy nézzem meg, "kihagyhatatlan" stb. (Nem kellett volna ilyen okból eggyáltalán nekikezdeni se...)
Hogy mi a tanúlság számomra a film után? Nagyon-nagyon sok minden.
Az első, hogy szembesűlnöm kellett ismét egy olyan ténnyel, amit már régóta tudtam: az emberek jó részének 3 dolog kell egy "jó" filmhez: vér, szex, mocsok. E három motívum tagadhatatlanúl jelen van ebben a filmben is (a szex annyira azért nem), s szerintem igen nagy szerepet játszottak abban hogy a film népszerű legyen. Sokaknak elég annyi hogy egy igen sablonos sztorit kapjunk, amiben van sok vér, egy dögös csaj akivel végül lefekszik a főszereplő és happy end meg popcorn, egy sablonos, hazug maszlag... (A Keresztapa abszolút nem ilyen ezt elismerem) Sajnos az emberi történelemben mindig is nagy szerepett játszott a gyilkolás és vér imádata, gondoljunk csak példáúl az ókori Colosseumra... Én utálom az erőszakot és vért. Ez a maffiozós vérontás nem az én stílusom abszolút.
Tanúlság számomra az, hogy most már tudom, mi a teendő ha hasonló kaliberű filmet ajánlanak: azt kell mondani, hogy "köszönöm szépen, de nem az én értékrenbe tartozik, javasoljál olyat ahol nem mészárolnak". Megtudtam a korlátaim és azt hogy mi jön be nekem, ami szerintem igen jó dolog! Valamint, ami szintén egy pazar dolog, hogy hozzátudok szólni a filmhez, hiszen most is éppen azt teszem! Nem vagyok kíváncsi a "Sebhelyesarcú", a "Tégla", "Ponyvaregény", a "Keresztapa 2-3" című filmekre, mert tudom hogy ezeknek is alappillére az, amit nem bírok elviselni. (A vér és erőszak, hiába van tartalmuk és nem sablonosak) A sarkamra fogok állni legközelebb és egy határozott elutasító választ fogok adni.
Szerintem rengeteg tartalmas, hasznos film létezik a világon, amiben egy csepp vér sem hullik, s kevés az erőszak. (Vagy ha igen, az elenyésző, és nem szerves része a filmnek) Ezek is lehetnek drámaiak és nem csak az hogy felrobbantják a maffiozó feleségét a házasság után. Gondolok itt példáúl a "Forest Gump" című filmre, ami szintén a legnagyobbak között van, méltán. (Az még tetszett is, mert magam is eléggé ki vagyok rekesztve a társadalomból igen egyéni világnézetem miatt, akárcsak Forest akit sokszor gúnyoltak ki a gonosz emberek a történetben) Persze ott is van erőszak (pl háborús mező) de ez messze nem az "utcán szétverlek te szemét" kategória.
Fogadni mernék, hogy te tetted fel ezt a kérdést is :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok__..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!