Miért szinkronos minden film Magyarországon? Nem lenne jobb feliratosan?
Ahol én laktam külföldön ott a legtöbb film felirattal ment, és sokat lehet tanulni belőle, én a filmekből tanultam meg angolul is.
Ott szinte mindenki tud angolul valamilyen szinten. Ha nálunk is felirattal menne szerintem itt is fejlődhetne az emberek angoltudása. (Meg az olvasás, helyesírás is)
Nektek mi a véleményetek erről?
Csökkenti az élményt, ha állandóan fel-le kell tekintgetni az olvasás miatt.
Aki akarja bekaoópcsolja a feliratot, és átváltja a nyelvet! Most már nem kell hozzá DVD se, mert pl. a UPC mediaboxal is meg lehet csinálni. Simán nézheted a Dr House-t angol nyelven, ha akarod! Én is szoktam néha már többször látott filmnél átkapcsolni.
Szerintem is jó lenne, a gyerekek könnyebben tudnának megtanulni angolul, meg más nyelveket.
Milyen jó is lenne, ha végre nem kéne mindenkinek a lustákhoz, és ostobákhoz alkalmazkodni!
11:33 Egyetértek.
Az emberek lusták, sajnos még olvasni is. És nyelvtudás terén nagy az elmaradás. Külföldi ismerőseim akik itt jártak alig találtak olyanokat az utcán akik útbaigazítást tudtak adni nekik.
Én azért nézek filmet, hogy szórakozzak, nem azért, hogy tanuljak. Ha tanulni akarok, akkor majd tanulok.
Egy mozgalmas akciófilmél sokmindenről lemarad az, aki a feliratot figyeli.
Sok ember képtelen arra, hogy olyan gyorsan olvasson. Nem a diplomásokból kell kiindulni. Többszázezer embernek Magyarországon még a 8 általános elvégzése sem sikerült, vagy csak a8 osztálya van meg. Ők nem lustaságból nem néznek feliratos filmet, és nem tanulnak angolul sem.
A moziban így is a legtöbb film feliratos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!