Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért akarják rám erőltetni...

Miért akarják rám erőltetni ezeket a filmeket? 18F

Figyelt kérdés
Azt tudni kell rólam hogy pacifista vagyok, tehát gyűlölöm az erőszakot! Nem szeretem tehát a horrort és az olyan akciófilmeket ahol ömlik a vér, egymást gyilkolják és úgy hullanak az ember akár ősszel a falevél! Ennek ellenére rengeteg barátom nem hajlandó békén hagyni azzal hogy nézzek meg bizonyos alapmű filmeket, pl Keresztapa, Leon a profi, A sakál, Pongyolaregény stb Tudom, hogy ezeket a filmeket átitatja az erőszak és a gyűlölet, az egész a gyilkosságokról meg a mészárlásról szól! Nos, én ebből nem kérek! Miért nem lehet ezt megérteni? Jogom van nemet mondani rájuk!
2011. jún. 16. 12:23
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

17 03

A vér és erőszak hiánya nagyon nem egyenlő a vígjátékkal és gyerekmesékkel...

2011. aug. 27. 17:07
 12/16 anonim ***** válasza:
A sakál című filmen kívül láttam az összeset, és azt kell, mondjam, hogy ezek valóban hordoznak mondanivalót, és nem véletlenül vannak benne az imdb top 250-es listáján. Mindegyik film (amelyeket láttam ezek közül) az alvilágban játszódik, és ezért velejárója az erőszak, de ezek nem elnagyolt B-kategóriás hatásvadász jelenetek. Érdemes megnézni őket, mert több leszel tőlük. A "csúnya" jeleneteknél meg csukd be a szemed, elég, ha tudod, mi történik.
2011. aug. 27. 21:01
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommented, lehet hogy majd egyszer megnézem őket, végtére is a Keresztapának is volt tartalma, csak sajnos én nem szeretem az erőszakos dolgokat és mint írtad, az alvilági dolgok erőszakkal járnak, azt meg nem tudom elviselni, sajnos eléggé érzékeny a lelkem ilyesmihez, az meg hogy "több leszel tőle" nem feltétlenül igaz szerintem, megnéztem a Keresztapát és nem érzem hogy "több" lennék valamivel is, pedig értettem miről szól a film és le is szűrtem a tartalmat. Egy erőszak mentes filmtől, drámától is több lehet az ember, nem feltétlenül kell ehhez vér
2011. aug. 27. 22:19
 14/16 A kérdező kommentje:

Ma éjjel nagyon elgondolkodtam a dolgon, s ha megkérhetlek rá nézd el nekem kérlek hogy az ilyen stílus nem az én értékrendem, s ha gondolod, javasolj olyan filmeket amikben nincsen vér és erőszak, nagyon szívesen meg fogom őket nézni! ^^ Pl Zuhanás, Forrás, Holt Költök társasaga, szerintem ezek is remek, elgondolkodtató filmek és az értékrendemen belül vannak. Engem ugyanis taszít az agresszió mindenféle megnyílvánulása, tartalmas film ide vagy oda. Ezzel nem az ilyen jellegű filmeket értékelem le, sőt, elismerem hogy remek alkotások, pusztán nem az én ízlésem, ennyi a válaszom. Szórakozni abszolút nem szórakoztatnak az ilyen jellegű filmek, ha művelődni szeretnék olvasom a történelem lexikonom, ha meg több szeretnék lenni elolvasok egy tartalmas könyvet vagy megnézek egy olyan drámát ahol nem képezi még a felszínt sem az hogy szanaszét lőnek xy embert.

Nem szeretnélek megsérteni, de pl a Keresztapában pl a sorompós jelenet nem tudom, hogy mennyire nem e volt hatásvadász... Szóval ha a többi ilyen jelegű filmben is csak hasonló várna engem, inkább nem is pocsékolnám rájuk az időmet, feltételezhetően azok a filmek sem tetszenének.

2011. aug. 28. 10:18
 15/16 anonim ***** válasza:

Távkapcs

Megint 17

Fiúk az életemből

Grease

Flashdance

Kapj el, ha tudsz

Az ügyfél

Tucatjával olcsóbb

Büszkeség és balítélet(a minisorozat)

Bazi nagy görög lagzi

Legénybúcsú

Magas barna férfi felemás cipőben

Segítség, felnőttem!

2011. szept. 1. 13:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Esőember
2011. szept. 1. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!