Melyik a kedvenc "kultusz" filmetek?
Itthon punnyadós film maratont fogok tartani és szeretném megnézni az igazi, kihagyhatatlan, klasszikus, kultusz filmeket :)
Mit ajánlanátok? (bármilyen kategóriában)
Horror: REC 1 és utána a 2, Az Ördög játszótere, Resident evilek
Dráma: Hét élet, A boldogság nyomában
Háborús: Zöld zóna, A bombák földjén
Akció: Forráskód, Hitman, Bad boysok, RED
Thriller: Ördög, Védtelen gyermek
Vígjáték: Terhes társaság, Ilyen az élet, Könnyű nőcske
most hirtelen ennyi.
Dráma:
A Keresztapa
Dühöngő bika
12 dühös ember
Száll a kakukk fészkére
Esőember
Szatírák
Mechanikus narancs
Harcosok klubja
Forrest Gump
Amerikai szépség
Ponyvaregény
Sci-Fi:
2001: Űrodüsszeia
Star Wars
Szárnyas fejvadász
Donnie Darko
Sztalker
Horror/thriller
Hetedik
Iszonyat
Ragyogás
Alien
Ördögűző
Nem elég egyértelmű a kultuszfilmek fogalma. Ezeknek a 80%-át nyugodtan közéjük sorolnám.
Köszi az eddigi ajánlatok! Igaz, hogy a "kultusz" elég tág fogalom és mindenki számára mást jelent(het), bár ajánlottatok olyat, amit már láttam és szerintem is kihagyhatatlan.
Azért kértem "segítséget", hogy véletlenül se válasszak tingli-tangli egyszer (se) nézhető filmeket, de már látom, hogy nem lesz gond ;)
Nem tudom, mennyire számítanak kultuszfilmnek, mert mint mondtad, elég tág fogalom, és az emberek ízlése is teljesen különböző, de akkor én is írok párat a kedvenc filmjeim közül.
Sunset Boulevard/Alkony sugárút
Volt egyszer egy vadnyugat
Egy csodálatos elme
A falu
John Q (magyarul Végszükség címen fut, de inkább az eredeti címen szeretek hivatkozni rá, mert ez a magyar cím olyan ZS-kategóriás Steven Segal-akciófilmes hatású... egy unatkozós estémen néztem meg a tévében, és az ajánlóhoz meg a címhez képest tök kellemes csalódás volt akciófilmhez képest)
Tizenkét dühös ember
Hair
Volt egyszer egy vadnyugat
Esőember
Amerikai história X
Grease
Remény rabjai
Kill Bill
Kapj el ha tudsz!
Bárányok hallgatnak
Ördögűző
A többit meg már felsorolták előttem. :)
Hogy kultuszfilmek e, nem tudom, de annyi biztos, hogy legalább egyszer érdemes megnézni őket. (én többszöri nézés után is élveztem)
A napfény íze
Forrest Gump
Titanic
Casciai Szent Rita
Szerelmünk lapjai
Gettó milliomos
Forráskód
Mátrix
Rocky
Star Wars
Terminátor
Vissza a jövőbe
Harcosok klubja
Forrest Gump
Mátrix
Hetedik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!