Kinek adtad volna a legjobb filmnek járó díjat az idei (2011) Oscaron?
Jelöltek:
1. Fekete hattyú (Black Swan)
2. The Fighter - A harcos (The Fighter)
3. Eredet (Inception)
4. A gyerekek jól vannak (The Kids Are All Right)
5. A király beszéde (The King's Speech)
6. 127 óra (127 Hours)
7. Social Network - A közösségi háló (The Social Network)
8. Toy Story 3
9. A félszemű (True Grit)
10.A hallgatás törvénye (Winter's Bone)
Szívem szerint a Fekete hattyúnak, de már az igazán esélyesek közül a Social Network jobban megérdemelte volna, mint A király beszéde, ami egyébként nem rossz film, de semmi újat vagy valami igazán eredetit nem hozott a többi kosztümös drámához képest. Jól időzített premier, jó témaválasztás és meg is kapja az Oscart.
David Fincher nagyon sokat letett az asztalra (Hetedik, Játsz/Ma, Harcosok klubja, Benjamin Button - bár ez nem igazán az ő múfaja-, Zodiákus).
Social Network nem a legjobb filmje szerintem, viszont ez nem lett rosszul megcsinálva. Jó a történetvezetés, jók a dialógusok, vágások, törekedett a hitelességre és nem kevert bele komoly érzelmi szálakat, aminek külön örültem. Ami miatt igazán megérdemelné, hogy modern témát dolgoz fel (Királyokról, háborúkról, beteg emberekről láttunk már elég filmet) és valami pozitívat sugall az embereknek (főleg fiataloknak.). Buzdít a kreativitásra, vállalkozó szellemre és végső soron az önmegvalósulásra.
Finchert modern és nagyon jó rendezőnek tartom. Most megérdemelte volna, hogy díjazzák is érte min. a Legjobb Rendezői Oscarral.
Én a Blac Swannak adtam volna egyértelműen, és ha azt nézed Aronofsky (Pi, Requiem for a dream, The fountain, The wrestler) is megérdemelne már egy Oscart, még ha nem is a Black Swan a legjobb eddigi műve.
Amúgy meg nem is értem h pl. Kids are all right, Social network, vagy az Inception mit keresett a jelöltek között. Mind jo a maga nemében, de hogy oscart neki, (vagy még csak jelölést is)azért az túlzás.
Én a Fekete hattyúnak adtam volna, igazi mestermű a film, szerintem sokkal jobb, egyedibb, mint A király beszéde. Az is tetszett, de szerintem kicsit - nagyon - túlértékelték. Esetleg még az Eredet, ami jobban megérdemelte volna, mint A király b.
A közösségi háló nekem nem igazán jött be, nem tudom. Lehet csak nem volt meg a megfelelő hangulatom a filmhez, majd talán második nézésre jobb lesz. :)
Szóval nálam a Fekete hattyú 10/10, nem tudom megfogalmazni mi tetszett ennyire a filmen, de már háromszor néztem és úgy érzem még meg is fogom párszor nézni:)) Natalie valami fantasztikusat alakított, a film után bepótoltam az összes filmet tőle és kitűnő színésznőnek tartom, így ő is hamar a kedvencemmé vált! :P
Az olyan (már elnézés a kifejezésért) semmi alkotások, mint pl. a The Kids Are All Right csak azért került fel a listára, mert valahogy össze kellett szedni azt az ominózus 10-et.
A király beszéde azért kapta meg az Oscart, mert az a legszínvonalasabb alkotás ezek közül. Ha darabjaira szaggatjuk sajnos tényleg ez tűnik a legjobbnak.
A The Social Network-kel talán az lehetett a gondjuk a zsűriknek, hogy az túl népszerű. (Akárcsak tavaly az Avatar...mondjuk a tavalyi Oscar sztm egy vicc volt, de mindegy).
David Fincher tényleg kitűnő rendező.
Én a Black Swannak, Natalie Portman kitűnő alakításán túl nem adtam volna a legjobb filmnek járó díjat.
Minket, laikusokok, sztm elsősorban a film története fog meg először, mivel az adja az alkotás magját. Viszont a zsűriknél nem ez a legfőbb szempont, csak az egyik a sok közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!