Tudnál "alapfilmeket" felsorolni?
Nem feltétlenül a perpillanat divatos, ipari mennyiségben elkészített, fél óra alatt felejthető amerikai filmekre lennék kíváncsi (például a Kellékfeleséget NE!), hanem az olyanokra, amelyek annyira alapvetőek, hogy egy beszélgetés során már-már kínos bevallani, ha nem láttad.
Forrest Gump, Sin City...
Tudom, hogy volt már ilyen kérdés, de kíváncsi lennék új válaszokra.
Előre is köszi:)
Hát nem tudom hogy mennyire alapművek de pl Matrix Watchmen Pillangó hatás Tőzsdecápák Monthy Piton filmek Majmok bolygója Diktátor (Chaplin hangos filmje) Jó reggelt vietnám Holt költők társasága Star wars Rocky horror picture show Ötödik elem Harcosok klubja Keresztapa Hatodik érzék
Este van már több nem jut eszembe és ezek is inkább az én általam alapműnek tartott filmek szóval ez kinek mi.
Szerintem ezek tényleg alapfilmeknek számítanak:
Keresztapa
Mátrix
Ponyvaregény
Volt egyszer egy vadnyugat
Grease
Rocky
Harcosok klubja
Star Wars
Gyűrűk ura
Híd a Kwai folyón
Indul a bakterház
Remény rabjai
Hair
Kill Bill
Dirty Dancing
Esőember
Kapj el ha tudsz!
Amerikai história X
huh,amit az első válaszoló írt,abból sokat nem láttam még,de bepólom :)
A másodikból már többet láttam.
Szerintem ekez azok,amiket az első kettő felsorolt,több nekem se jut eszembe.
Az előzőek többségével egyetértek, kiegészíteném néhánnyal azokból, amik épp fent vannak a gépemen:
A bárányok hallgatnak
A sebhelyesarcú
Blöff
Nagymenők
Szemtől szemben
Leon a profi
A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső
Lucky number slevin (nem jut eszembe a magyar címe, de könnyű megtalálni, nézd meg, nagyon jó!)
Requiem egy álomért
Kutyaszorítóban
Taxisofőr
A tégla
Trainspotting
V, mint vérbosszú
Közönséges bűnözők
Fegyvernepper
És egy kis hazai: uristen@menny.hu (kb 20 perces)
Még kettő az előzőekhez:
RocknRolla (Spíler)
The Dark Knight (Batman)
Ezek újabb filmek, de nagyon jók, és kb mindenki látta őket, aki rendszeresen néz filmeket. A RocknRolla Guy Richie filmje, hasonló a Blöffhöz és az A ravasz, az agy...-hoz, de azoknál kicsit gyengébb.
Utolsó: Ha nem láttad, honnan tudod, hogy nem tetszik? Bár az üvegtigrisnél még megértem, ot kb 3 jelenetből lehet tudni, hogy bejön e vagy sem.
A Keresztapa viszont az egyik legjobb film, főleg a 2. része. Ha az az amelyik "nem jött össze", akkor próbáld meg bepótolni, megéri. Ha pedig ez az, amit nem láttál, de nem jött be, akkor még hamarabb nézd meg, mert tényleg k**** jó film. Főleg eredeti hanggal.
Gladiátor
Truman show
Halálsoron
Philadelphia
és természetesen az összes Bud Spencer-Terence Hill :) - ez csak vicc :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!