Kedvenc Gyűrűk Ura idézetetek?
Nekem:
Itt úgyse jössz át!
A fekete tűz neked nem segít Udun lángja.
Fussatok bolondok!
Nem a bátorságával van a gond, hanem a karja hosszával.
A testőre vagy? Nem, a kertésze.
Fa?! Én nem fa vagyok, hanem Ent.
Úgy tűnik újra húst ehetünk fiúk.
Az én dolgom ma este Vasudvard...és a szikla meg a kő.
Nekem ez az egyik kedvencem:
"Mert a tekercs a Gyűrűvel foglalkozik, s Isildur azt írja benne:
A Nagy Gyűrű legyen az Északi Királyság kincse; de maradjon ennek írott emléke Gondorban is, ahol szintúgy Elendil utódai élnek; mert e nagy tettek emléke nem szabad, hogy bármikor elhomályosodjék.
Ezek után Isildur leírja, hogy milyen volt a Gyűrű, mikor ő rátalált:
Izzott, ahogy az ujjamra húztam, izzott, minta parázs, és égette az ujjamat, s nem tudtam, e fájdalomtól valaha is szabadulok-e. De most, ahogy írom ezt, már lehűlt, s mintha zsugorodnék, bár sem szépségéből, sem formájából nem veszített. Fölirata, mely kezdetben mint a veres láng virított, elhomályosult, s ma már alig olvasható. Betűi eregioni tündebetűk, mert Mordorban ilyen kényes műhöz nincsenek betűik; a nyelvet azonban nem ismerem. A Fekete Föld nyelvének vélem, mert az csúf és bárdolatlan. Hogy mi gonoszat mond, nem tudom; de mindenesetre ide másolom, nehogy elhomályosulván feledésbe merüljön. A Gyűrűnek tán hiányzik Szauron kezének melege; az , fekete volt, s mégis izzott, mint a tűz, s ettől pusztult el Gil-galad; ám meglehet, hogy az aranyat fölizzítván az írás is felújul rajta. Én, jómagam, nem kockáztatom meg, hogy ily módon kárt tegyek benne: Szauron valamennyi műve közül az egyetlen szépben. Mert drága a szívemnek, bár fájdalom árán vásároltam."
ez a könyvben van így?
filmben nem hallottam és a könyvet még nem olvastam
"Hát elkezdődött..."
"Itt az idő, hogy együtt rántsunk kardot..."
"Múlt erő éledj, haragra fel, nyerget a lóra a kürt szava zengjen"
"Pöröly kezű Helm kürtje megszólal a szurdokban, ezegyszer utoljára"
Meg még biztos van pár most ezekre emlékszem.Legnagyobb film és az is marad örökké.
"My precios!..."
Gollum mondta a gyurure:D
-Vörös nap virrad. Vért ontottak az éjjel.
-Rohan lovasai! Mi újság a határon?
-Így múlt el Denethor, Echtelion fia....
még ezeken kívűl rengeteg kedvencem van, de ezek a legjobbak.
Ja, még van egy kedvencem:
Szilszakál verse
A szunnyadó levelek rejtekében,
A múltról álmodó fák tövében
A levelek zöld és hűs árnyékot adnak,
S a szelek is nyugatról fújnak.
Térj vissza hozzám, térj vissza hozzám!
És mondd: az én földem a legszebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!