Egy rajzfilm után érdeklődök, hátha más is belefutott korábban. Úgy 15 éve láthattam mi máson, mint VHS-en. Sárga és fekete hangyák harca nem rémlik valakinek?
Történetileg csak foszlányok vannak, de talán valakinek ennyi is elég...
A rajzfilm hangyákról szólt, pontosabban fekete és sárga hangyákról és a két boly ellentétéről/harcáról. Valami szerelmi szál is rémlik benne, midőn a sárga hangyák hercegnőjét vagy hasonlót elrabolják másokkal együtt. Azt hiszem a rajzfilm címe is a hangyalány nevéből ered. Valakinek ismerős lesz, mert nekem google útján se sikerült összehoznom semmi infót
Szeleburdi a hangyák királynője
Erre tippelek, de én se találtam róla semmit, pedig már régóta keresem :/
Nagyon is sokat segítettél :)
Tényleg ez volt a címe, most már beugrott.
Belevetem én is magam, hátha sikerül valamit találnom róla. Azt eredményt ide kommentelem majd.
Köszönöm!
"Szeleburdi háborúba megy" azaz "Putiferio va alla guerra" 1968-as olasz rajzfilm. Sokatmondó, h az olaszok is keresik...
Itt lelehet kapni, de csak olaszul, magyar szinkronos esélytelen...:
Éreztem, hogy csak a Szeleburdi lesz ami stimmelni fog :)
De hát akkor nem látom többet ezt a mesét, mert nem tudok olaszul :(
Mikor kicsi voltam elég sokat játszották az m1-en ezt a mesét.
Összehoztuk :)
Egy pillantást azért olaszul is megér.
ÉN sajna ennyit találtam, de ha úgy alakul hogy lesz teljes, magyarul írjatok légyszi! Én mondjuk a chanson miatt kerestem főleg, de azon kívül is elgondolkodtató, hogy miért nem kering közkézen ez a mese, amikor erős érzetképekkel átitatottan szól az összefogásról.
Most épp fent van :) Igaz olaszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!