Létszi írnátok nekem néhány jó filmet?
Én olyanokat írnék, amik nekem tetszenek:
- megérzés ( nagyon nagy a csattanó a végén)
- ház a tónál ( érdekes, de fordulatos)
- édes november (szomorú)
- 2012 (megdöbbentő, hátborzongató)
- az angol beteg (nagggyon szomorú)
- lélegzet (fordulatos)
- másvilág (fordulatos)
- valentin nap (ez az egy vígjáték)
- kegyetlen játékok 1. (fordulatos, vígjáték, dráma)
remélem tudtam segíteni
Néhány agymenés:
Mullholland drive
2 hétbe került mire megfejtettem. Oscar-díjra is jelölték.
Memento:
Christopher Nolan legjobb filmje szerintem. Krva jó forgatókönyvet írtak hozzá.
Viharsziget:
Elfogatható kritikát kapott. Elég jó kis thriller és van benne fordulat is.
Dráma:
A fehér szalag
A 2010-es európai díjátadókat végig tarolta. Elég nyomasztó és szomorú fekete-fehér dráma, ami egy német kis faluban játszódik az I. Világháború előtt. Nagyon jó film, viszont nem könnyen emészthető.
Apám nevében
Ezt a filmet tegnap pótoltam be. Ír-angol konfliktus egy történetét dolgozza fel. A kritikusok is elég jó véleménnyel vannak róla, viszont annak idején a Filmakadémia elfelejtkezett róla. Abban az évben szerintem Daniel Day-Lewis tízszer jobb alakítást nyújtott mint Tom Hanks.
Valami vidám is:
500 Days of Summer
Az egyik legintelligensebb és legötletesebb romantikus film az utóbbi időkben. Elrugaszkodik a Hollywood-i sablonoktól és nem véletlenül több helyen is megkapta a legjobb forgatókönyvért járó díjat. Ez olyan romantikus film, ahol nem vagy biztos végkifejletbe.
Filmszatírák:
Harcosok klubja
Díjakat nem kapott. Viszont igazi kultfilm vált belőle. Ez a film krva jó. Ez nekem az örök kedvenceim között marad az biztos. A fordulat itt sem gyenge, bár nekem hamar leesett mint kellett volna:)
Ádám almái
Dán film. Díjakat ez sem kapott. Viszont nem nagyon hallottam olyan embert, aki ne szerette volna ezt a filmet.
Tigris és sárkány
Yip Man
Zatoichi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!