Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miről szól a Brazil című film?

Miről szól a Brazil című film?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 9. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 9. 18:16
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi, de én valami olyasmit szeretnék, ahogy valaki aki látta, elmondja a saját szavaival... milyen szereplők, jelenetek vannak benne stb. de azért köszönöm!
2011. ápr. 9. 18:25
 3/5 anonim ***** válasza:

A film egy antiutópikus jövő képet tár elénk. Viszont ez nem egy véresen komoly film, hanem egy nagyon abszurd humorral fűszerezett alkotás. Ha láttad Terry Gilliam többi filmjeit: Félelem és reszketés Las Vegasban, Gyalog galopp stb., akkor szerintem erre is vevő leszel.

(Egyébként, ha magát a tartalmat nézzük, akkor annyira nem is áll messze a "valóságtól" - már, ha csak a mai bürokratikus rendszerre gondolok, vagy ma is vannak a filmbelihez hasonló borzalmas munkahelyek.)

Szerintem a képi világ és a színészi játék elég jó. Egyetlen hibája van, hogy a játékidőt egy kicsit sokkalom, de ez legyen a legkevesebb baja:)

Én szeretem a Brazilt nagyon, már csak a humora miatt is. Bár egy kicsit túlértékelt filmnek tartom.

2011. ápr. 9. 19:33
 4/5 A kérdező kommentje:
nyolcadikos vagyok, és magyar órán néztük meg, de én nem nagyon figyeltem, meg széttördelve néztük, meg volt hogy olyankor néztük amikor benn aludtunk a suliban és elaludtam, szóval nagyjából a feléig értem hogy mi van... csak hogy lesz vége?
2011. ápr. 9. 19:36
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A végén a szép képek besűrűsödnek a főszereplő agyába, és látjuk, hogy egy hatalmas teremben gügyén vigyorogva ül az elektródákkal megrakott fejével lekötözve a székben… Mind, ami szép azt csak illúzió volt. Hát mit mondjak a film nem sok jót sejtet a jövőre nézve.
2011. ápr. 9. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!