Melyk a legszebb kínai film amit láttatok?
Tigris és Sárkány.
Az utolsó kínai császár nem kínai film.
Angol-francia-kínai-olasz dráma, életrajzi film, történelmi film. Részben kínai is. Bár a rendező az olasz:)
Egyébként a Tigris és Sárkány: amerikai-hongkongi-kínai-tajvani dráma. Itt meg tajvani a rendező.
Nem akarok vitát nyitni egyébként, mert felesleges.
Nem sok értelmét látom egyébként a kérdésnek. Igazság szerint nem sok magyar van aki öt kínai filmnél többet látott. Mondjuk az akciófilmeket kivéve. Japán vagy koreai filmeknél több értelme lenne a kérdésnek. Nálam mondjuk az ázsiai filmeknél Korea a befutó.
Ezek közül a legszebb:
Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz
Valószínűleg a nagyon műveltek a japán Akira Kurosawa filmeket preferálnák.
Alighanem én vagyok akkor az egyik magyar, aki 5-nél több kínai filmet látott, és azok nem akciófilmek voltak :)
A dél-koreai filmeket én is kedvelem, szerintem a legjobbak Ázsiában :)
A japánok is jók, és nem csak Kurosava, és nem csak a Death Note, vagy a Battle Royale :)
Jó mondjuk lehet ez egy kicsit túlzás volt. Ha a harcművészeti filmeket idevesszük, akkor biztos jóval magasabb ez a szám.
Én momentán nem sok kínai filmet láttam, amit még szeretek is valamennyire.
Az utolsó császár
Tigris és sárkány
Hős
Red Cliff
Yp Man
The Warlords
Lehet, hogy csak én vagyok műveletlen:)
Szerintem ez a kérdés elég érthetően feltettem! csak kínai filmet kértem, nem más nemzeti filmet, a magyar szinkronon kívül.
Na de Thank You
Film, hm.. : Shaolin soccer ( nekem nagyon bejött:D Stephen chow-val ), Rendörsztori 4 ( a végén bögtem, mikor leesett, h Nicholas Tse volt a kis csávó. )
én legjobban a kínai drámákat szeretem, mint Da Ren Wu és a Handsome Sibling.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!