Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért tányér/csésze alakú a...

Miért tányér/csésze alakú a Star Trekben az úrhajók parancsnoki része? Van valami oka, vagy csak simán ilyenre találták ki?

Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 15:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Roddenberry bácsi ilyennek képzelte el őket. :) Nekem nem feltétlenül tetszik, hogy sok hajóosztály épül fel ugyanazokból az elemekből, de a tányérszekció alakjának így effektíve nincs jelentősége, mert az áramvonalasság az űrben nem szempont (bár az Intrepid, meg egy-két osztály tud landolni bolygón), de gondolom, a Jefferies-csövek elhelyezkedése, és az emeletek száma már szempont volt.

De ez csak tipp :)

23L

2011. márc. 5. 15:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Elmorzsoltam egy könnycseppet :):):):)

Igazán nem egy lánytól vártam, hogy így kenje-vágja a különböző hajóosztályokat, és a technikai adatokat :)

Amúgy meg ez inkább praktikusság szerintem. A tányéregységben elfér minden, így a hajtómű-szekciót csak hozzá kell illeszteni, ezáltal pedig akár vegyíteni is lehet a különböző hajóosztályokat. Pont az Intrepid esetében (amilyen pl. a Voyager is) az is fontos szempont volt, hogy áramvonalas legyen, tekintve, hogy az Intrepidek képesek landolni.

Meg ha már így belegondolok, akkor a cseppforma a szubtérmező szempontjából is szerencsésebb lehet, ill. a deflektornak sincs akkora melója egy szögletes, mindenféle kiálló bizbasszal teliszórt hajótesthez képest.

És persze egyszerűbb talán egy ilyen modellt elkészíteni is, meg jól is néz ki :):):):)

2011. márc. 6. 11:18
 3/4 horatio89 válasza:
Csak a föderációs hajóknak ilyen a formájuk... ;)
2011. ápr. 15. 22:17
 4/4 benszi válasza:
igazuk volt az előttem szólóknak. több okból is ilyen a formájuk a tányér formát nehezebb is eltalálni meg hát biztos köze van ahhoz is hogy az UFO-nak is tányér csésze formájú hajút képzelnek az emberek. de lásd pl.: intreid osztályt: ott már egy kúp alakú a formája az új szubtérmező miatt mert mint a TNG-ben kiderül hogy a szubtérmező rongálja a normál teret ezért módositották és ehhez a hajók formákát is módositani kellett.
2011. júl. 18. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!