Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miről szól a "Shindler Listája...

Miről szól a "Shindler Listája" (1993) című film?

Figyelt kérdés

holnap írunk belőle és nem nagyon tudom ! csak így röviden ?

vagy valami oldalt ha küldtök akkor nagyon hálás lennék <3 köösssziiii :) lécci segítsetek

2011. febr. 13. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha így kezded reflexből 1est kapsz, mert az úriembert Oscar Schindlernek hívják :D

Egyébként röviden egy náci tisztről van szó, aki Lengyelországban gyárat kap, és könyvelője hatására zsidó munkásokat foglalkoztat, így menve meg őket a deportálástól. Átszőve természetesen a nácik tetteivel, melyeket a gettóban követtek el. A végén, mikor mindenkit deportálni akarnak, ő az addig összegyűjtött pénzéből megveszi a munkásait, és elkezd könyvelőjével egy listát írni, megmentve ezzel több száz ember életét. A megmentetteket maradék pénzéből egy lőszergyárban foglalkoztatja, ahol hibás lőszereket gyártanak, amíg végleg ki nem fogy a pénzből.

Egy szuszra ennyi... bárcsak az én tanárom iratna ilyenekből, ez legalább jó film.

2011. febr. 13. 21:08
 2/8 A kérdező kommentje:
de mi a vége ? miért hal meg Ockar Schindler és milessz Amon Goeth -el ?
2011. febr. 13. 21:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Schindler azért hal meg, mert megöregszik :D Mindez 1974ben történik, ezért a történet szempontjából nem fontos.
2011. febr. 13. 21:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Goeth végzete nem ugrik be, mert rég láttam a filmet, de Wikipedián fent van az életrajza ( [link] e szerint elítélték, és 1946 szept. 13-án felakasztották.
2011. febr. 13. 21:36
 5/8 anonim ***** válasza:

[link]

Így lesz jó, zárójel nélkül :)

2011. febr. 13. 21:38
 6/8 A kérdező kommentje:
jajj de édes vagy :) nagyon szépen kösszöönöm :) :) :)
2011. febr. 13. 21:40
 7/8 anonim ***** válasza:
szerintem inkább nézd meg a filmet, nincs túlkomplikálva.
2011. febr. 13. 21:42
 8/8 A kérdező kommentje:
megnéztük suliba cask nem figyeltem mert mindg hülyültünk és csak részelek ugranak be ami tökre nem fontos -.- LOL :D nah mind1 tipikus én :)
2011. febr. 13. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!