EdiZeJ kérdése:
Miért kell szinkronizálni a filmeket? (speciel most az angol nyelvűekre gondolok)
Figyelt kérdés
Mert jó lehetne azt mondani, hogy tanuljunk meg angolul, nem feltétlen szükséges arra ott a felirat nem igaz? Csak h apa példáját vegyem neki egy feliratos film se jó mert akkor "olvas és nem látja a filmet". Ez annyira abszurd nem? Szerintem simán lehet olvasni és a filmet is nézni egyben. Sőt általában az eredeti hangos filmek sokkal jobbak, mint a szinkronosak...2011. febr. 1. 10:18
1/4 anonim válasza:
Persze, hogy jobb... én is csak így szeretek filmet meg sorozatot nézni... mindig röhögök az ilyen válaszokon, max. azok mondják, akik nem tudnak gyorsan olvasni....van akkora látóterünk, hogy lássuk egyszerre a feliratot, meg a filmet is, nem? :)
De akit nem érdekel a nyelvtanulás, meg az eredeti hang,azt nézze szinkronosan, nekik csinálják gondolom.... tuti van olyan ember, aki nem megy azért moziba, mert feliratos egy film....
2/4 anonim válasza:
szerintem szinkronnal sokkal kényelmesebb nézni egy filmet, nem kell annyira koncentrálni az olvasásra...bár én most tanulok angolul és az tény, h magyar felirattal és angol szinkronnal szerintem nagyon jó nyelvtanulás szempontjából is.
3/4 anonim válasza:
Mert feliratos filmre nem tudok bealudni.
És nem látom rendesen a filmet sem:).
4/4 anonim válasza:
Nálunk a szinkron honosodott meg. Így alakult ki a hazai moziforgalmazás. Mivel régen nem beszéltek sokan idegen nyelveket, ez volt az egyetlen ésszerű lehetőség a filmek magyarítására. Orosz filmek, francia filmek, csehszlovák, jugoszláv, német, stb filmek... senki nem beszélte régen ezeket a nyelveket, hát még az angolt... most sem sokan, ami azt illeti. A szinkron egy egyszerű és gyors megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!