Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Eredet-Inception Nekem elég...

Kovács Pál kérdése:

Eredet-Inception Nekem elég sok dolog zavaros. Milyen bakikat vettetek észre? Milyen magyarázatokat tudtok?

Figyelt kérdés

Először is: Pontosan mi is az a Váró, és miért olyan nagy baj az, ha valaki odakerül? Valami olyasmit magyaráztak, hogy aki odakerül, évtizedekre is ott ragadhat. De miért is? Jó, értem: aki be van nyugtatózva, és megölik az álomban, az odakerül, és addig nem tud kijutni, amíg a drog hatása el nem múlik, ami a hatványozódott álomidőben akár ötven év is lehet. DE! Akkor Fisher és az építész csaj hogy a francba tudott kijutni onnan, csak azzal, hogy lezuhantak egy épületből? Illetve korábban Cod és Mol is úgy jutott ki, hogy ráfeküdtek a sínekre. Szóval ha meghalsz bedrogozva, a Váróba kerülsz. De ha meghalsz a Váróban, felébredsz. Nekem ez jött le a filmből. Vagy csak én nem értek valamit? És akkor hogy lehet, hogy a japán fickó úgy megöregedett? Cod ötven évig nem találta őt meg a Váróban? Ahhoz képest, miután felébredtek, a japán fickónak elég friss volt az emlékezete - ötven év távlatából is fejből tudott egy telefonszámot. És lényegében a Váró a negyedik szint (mivel Cod és a csaj a harmadik szintről léptek be egy álomgéppel)?

Pontosan ezek a szinkronizált zuhanások sem tiszták számomra: ha valamelyik szinten zuhanni kezdesz, egy alsóbb szintről felébredsz. Akkor a Váróban miért kellett leugrani? Elég lett volna, ha csak a harmadik szintben történik meg a zuhanás, vagy nem?

Aztán: Fishert lelőtték a harmadik szinten, és nem volt bedrogozva. Akkor nem a másdik szinten kellett volna felébrednie? Miért került a Váróba?

Egyelőre ennyi. Nektek még mi zavaros?

2011. jan. 27. 00:50
 1/7 anonim ***** válasza:

nekem minden xD

De szerintem ezek bakik...

2011. jan. 27. 11:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem az a legzavaróbb a filmben, hogy miért működnek az álomban is az általuk kitalált dolgok. Tehát ha ők kitalálják, hogy egy álomban is használják a gépet és egy szinttel lejjebb mennek, akkor az miért lesz úgy. Mert az már nem egy igazi gép, csak az ő fantáziájuk terméke. Vagy ott van az, amikor elkábították Fischer-t. Ráhúztak egy zsákot a fejére, és rácsöppentettek valamit, amitől elkábult. Na, ez most miért működik így egy álomban? Azért, mert ők kitalálták? Fischer nem tudott róla! Nem kellett volna az ő tudatának is a "beleegyezése"? A valóságban oké, hogy így működik, mert vannak vegyületek és azoknak vannak élettani hatásaik, de egy álomban már csak a tudatuk dolgozik, nem a valóság. Csak a tudatuk viszi be az álomgépet, azzal meg hogy kerülnek lejjebb? Meg amúgy hová is került Fischer, amíg rá nem kapcsolták a gépre, miután elkábult? Egyáltalán hogyan visznek be oda valamit? A Mátrixban van egy töltőprogramuk, amivel betöltik a fegyvereket, meg minden szükséges eszközt, és beviszik. Ők hogy csinálják? Elképzelik? Miért nem képzelnek el nem létező, fantasztikus eszközöket, vagy mondjuk azt, hogy tudnak repülni?
2012. okt. 9. 13:44
 3/7 anonim válasza:

"Ráhúztak egy zsákot a fejére, és rácsöppentettek valamit, amitől elkábult. Na, ez most miért működik így egy álomban? Azért, mert ők kitalálták? Fischer nem tudott róla! Nem kellett volna az ő tudatának is a "beleegyezése"?"

"Beleegyezett". Mivel Fischer nem tudta, hogy álomban van (mivel nem ő volt az álmodó) így a tudata azt hitte valóságban van és mivel a valóságban ahogy írtad így működik, ezért Fischernek az álomban is így működött...

2013. ápr. 27. 18:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Amikor rácsöppentették a löttyöt a zsákra, akkor Fischer azt nem látta...
2013. ápr. 27. 18:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Na engem is ezek a kérdések érdekelnének, ebből egyet tudok megválaszolni viszont: Fisher is be volt drogozva, neki sem szabadott közben felébrednie, ezért nyilván őt is ugyanúgy elkábították (egyébként a repülőn mutatják is ahogy belecsöppenti az italába), mint a többieket, ezért került a váróba ő is.
2013. okt. 12. 12:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Ezt értjük. A kérdés továbbra is az, hogy miért kábult el az első álomszinten, miután zsákot húztak a fejére és valami kábító anyagot csöppentettek a zsákra. Ugyanis ezt ő már nem látta, a tudata nem érzékelhette. Akkor kábulhatott volna el, ha ténylegesen tudatában lett volna, hogy őt elkábítják, vagyis a tudata elhitte volna, hogy nyugtatószert kap. De nem hitették el vele, zsákot húztak a fejére; ez azt feltételezi, hogy az ő tudatától függetlenül működnek úgy a dolgok, ahogy.

A másik, amit nem értek, hogy miért nem vittek be komolyabb fegyvereket. Hogy vitték be a fegyvereiket? Nyilván odaképzelték előtte. Miért nem képzeltek oda egy rakétavetőt? Vagy találtak ki nemlétező szuperfegyvereket? Vagy szuperképességeket?

És mi a helyzet a totemekkel? Hogy kerülnek azok be az álomba? Cobb-é mi? Ha a gyűrű, akkor hogyan jelzi, amit jelez?

amúgy ezeket listázza ez a videó: http://www.youtube.com/watch?v=nKI432lCZaU

2013. okt. 13. 11:41
 7/7 anonim válasza:

Fischer be volt drogozva (még a gépen csúsztatta Cob az ingujjából a nyugtatót a pohár vizébe) ezért került a váróba, miután megölte Mol a 3. szinten.

Fischert úgy tudták elkábítani az ő álmában, ahogy Saitot meg is tudták lőni Fischer álmának projekciói. Ha az építész tudja formálni az álmodó álmának fizikai világát akkor az álmodó az álomban lévő fizikai testét is. Mármint nem kell az építésznek lennie, ha már behatoltak az elméjébe akkor bármely ember tudja irányítani azt. A tudata, amelynek szerintetek "bele kellett volna egyeznie" a kábításba, nem rendelkezik irányítással az álmodó felett, fordítva is igaz ez. Csupán a projekciók azok, az elme felfogható végrehajtói, amivel tudatalatti harcol a betolakodók ellen. A tudatalatti az álmodó is egyben, de két külön tudat, akarat, ami az álomban egymástól függetlenül létezik, de hatással lehetnek egymásra a projekciók által. Na most, hogy ezek a projekciók miért pont emberek és nem kutyák meg macskák meg ilyenek azt nem tudjuk, de csak így tud a tudatalatti hatni a materializált még az álomban is korlátozott

álomvilágra. Mert...máshogy nem tudjuk felfogni. A váró meg tök rejtély, az se tiszta, hogy mi történik halálozáskor a váróban, sőt szerintem még az se, hogy melyik világ volt a váró, ha volt egyáltalán váró.

2015. ápr. 13. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!