A Frédi Béni dvd-n eredeti szinkronok vannak? úgy értem Márkus, CSákányi Psota Váradi? Vagy az újra szinkronizált borzalom? Letölteni csak az újjal találtam meg esetleg link a régivel?
Sajnos én is csak kérdezni tudok:
Honnan tölthetők le az eredeti szinkronos Frédi epizódok?
Letöltöttem a 2. szereposztással de azóta párat láttam az eredeti verzióból RTL Klubon, tehát léteznek olyan epizódok amikhez kár is volt megcsinálni az új magyarhangot. Amihez nincs Csákányi-Márkus szinkron, az más.
(Gyalázat, hogy itt meg a film végi szereposztást és stáblistát csípik le a reklámok javára. Mintha a Himnuszból hagynák el az utolsó versszakot mondván, hogy az úgyis "majdnem" olyan mint az első. A Deep Purple Child In Time c. számából is le szokták vágni a 3., elsővel majdnem megegyező részt amivel teljesen felborítják a mű egységét-a guta majdnem megüt ilyenkor.)
Így vagyok a magyar szöveggel is. A Romhányi fordításhoz hasonlítani sem lehet az egyéb Speier, Asztalos, stb. szövegeket. Próbálták utánozni Romhányi stílusát csak a lényeget nem sikerült megfogni. Ez nem az ő hibájuk, Romhányiból csak egy volt.
Tehát továbbra is keresem az eredeti magyar szöveggel, eredeti szereposztással létező Frédi és Béni epizódokat.
Ha valaki tudja, hogy lehet elérni kérem dobja ide egy hozzászólásként.
Amelyik részhez meg tudták szerezni a régi magyar szinkront, ahhoz felrakták azt is. Nekem egy DVD-m van, 4 rész van rajta, ebből 3-hoz megvan a régi szinkron is. Tehát egy részhez tartozik angol, lengyel plusz egy vagy kettő magyar hang.
A DVD hátoldalán a tartalomnál meg vannak csillagozva azok a részek, amelyikhez van régi szinkron is, szóval értelmesen rajta van.
Viszont volt sok régi rész, aminek eltűnt a szinkronhangja még az MTV archívumból is egy időben újságokban írták ,hogy keresik a régi hangokat volt több rész is ,amihez volt régi szinkron, de már nincs meg az MTV hangtárában sem, de hátha valakinek megvan. Videó akkor még nem sok családban volt, de régi sorozatokat magnóval is felvettek voltak páran ,akik a tévé elé rakott magnóval rögzítették a szinkronhangokat és hallgatták magnóról. Sok résznek elő is került.
És igen a régi szinkron sokkal jobb, inkább azon nézem én is mono hanggal mint az új Dolby Surroundos változatot.
Sziasztok!
Nekem VHS-en 47 rész és egy másfél órás film van meg eredeti szinkronnal, azaz Romhányi szöveggel. Csákányi László, Márkus László, Psota Irén és Váradi Hédi magyar hangjával.
A másfél órás film melyik? Az lehet, hogy nincs meg ill. van pár rész, ami esetleg hiánycikk lehet.
Le tudod írni mik vannak meg?
Természetesen.
01. Aludj, édes Frédi!
02. Apucik mentsvára
03. Ámokfutó fotózók
04. Báli suli
05. Béni, a hasbeszélő
06. Béremelés kérelmezés
07. Cseles csalás
08. Dajka Kalamajka
09. Dínó eltűnik
10. Dugi buli
11. Egy lakásban, egy rakásban
12. Élet- és állattársak
13. A fecsegő kölcsön-csecsemő
14. Frédi a bőrét félti
15. Frédi a deli háztartásbeli
16. Frédi a teke-tökély
17. Frédi és az oroszlán
18. Frédi iskolában, mint kiskorában
19. Frédi látomásai
20. Frédi, mint mintaférj
21. Frédi nővér
22. Ha jő a vő
23. Haszon-asszony
24. Hiba az Ökör-kör körül
25. Hirtelen siker
26. Hely kettő számára
27. Ici-pici Frédi
28. Igyekvő vő
29. A jelmez, mely nem jövedelmez
30. Két hékás, mint hekus
31. A kis Benő
32. A kitörő betörő
33. Kleptománia
34. Kvízijártasság
35. Mű-műtét
36. Oszkár, te hiányoztál!
37. Ökör-köri körkép
38. A próbapapa
39. A ruganyos anyós
40. Szépség csata-csetepaté
41. A sziúk és a fiúk
42. Szolgálati iszony
43. A szorgos zápfogorvos
44. Sztár születik
45. Vilma féltékeny
46. Zug-zsuga
47. Zűr a zsűriben
48. A férfi, akit Flintstonnak hívtak (90 perc)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!