A második világháborúról illetve a holokausztról szóló filmeket szeretnék nézni.1-2 címet mondanátok?
A Bukás.
Auschwitz - Az elfeledett bizonyíték.
A zongorista.
A csíkos pizsamás fiú
Az élet szép
Stalingrad
Ryan közlegény megmentése
Az elit alakulat, 10 részes sorozat
Fegyverek szava
A leghosszabb nap
Kelly hősei (kötelező darab, még ha nem is annyira "komoly" a témája)
The Pacific - A hős alakulat, 10 részes minisorozat
A híd (ha nem találod, akkor keres rá úgy, hogy Die Brücke, nem tudom, hogy szinkronosan kiadták e Magyarországon, én feliratosan láttam a Filmmúzeumon)
Piszkos 12
Piszkos 12 - A következő küldetés
Híd a Kwai folyón
Navarone ágyúi 1-2
A halál 50 órája
Fejből hirtelen ennyi jut eszembe. Ezek mind háborús filmek, a holokauszt csak Az elit alakulat egyik részében szerepel, amikor megtalálják Németországban az egyik tábort. Mindet láttam, van köztük igazi csemege, klasszikus, látványos, elgondolkodtató, vicces.
Harmadik vagyok. Ma még eszembe jutott pár háborús film, amik kimaradtak tegnap =)
Ellenség a kapuknál
Éjfélre kitisztul
A híd túl messze van
Az angliai csata
Memphis Belle
Szahara (Itt egy olyan filmet keress, amiben James Belushi a főszereplő, 1995-ös film. Szahara cím alatt több film is készült)
Tora!Tora!Tora!
A tizedes meg a többiek (ez magyar film, de nagyon jó! Amúgy vígjáték :D)
Kémek a Sasfészekben
U-571
Napola - A Führer elit csapata
A négy páncélos és a kutya (lengyel sok részes sorozat, nagyon régi, de klasszikus)
Fegyverszünet karácsonyra (bár ez I. világháborús film, de nagyon sok mondanivalója van.)
A legbátrabb város (ez is I. világháborús, illetve az az utáni eseményekkel foglalkozik, Trianon környékén. De a legfontosabb, hogy magyar vonatkozású! Balassagyarmatról szól. Nem is inkább film, hanem dokumentumfilm, filmjelenetekkel teletűzdelve. Nekem nagyon tetszett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!