Hogyan írjak forgatókönyvet?
Van pár ötletem, amiből jó filmet lehetne csinálni, és úgy érzem ezeket le is tudnám írni, csak nem tudom, hogy kell nekikezdeni egy forgatókönyvnek. Találtam egy ilyesmi ami alapján el lehet indulni : [link]
De van pár dolog ami nem világos: pl honnan tudom, hogy amit leírtam az egy másfél órás filmhez elegendő ?
Nem véletlenül szokták tanulni..
Onnan tudhatod,hogy leméred a jeleneteket saccra,és összeadod.Ha nem elég raksz hozzá,ha meg sok,akkor kiveszel belőle részeket.
az irodalmi forgatókönyv minden nem technikai jellegű infót tartalmaz a jelenetekről, szereplőkről, stb.
pl. egy alap valami így néz ki
JELENET SZÁMA, JELENET HELYSZÍNE, NAPSZAK, BELSŐ/KÜLSŐ
XY megy az utcán (ide leírható akár egy rövid utcakép, ha jellemző, vagy a szereplő ruházata, ha fontos, ill. bármi, ami lényeges a jelenet szempontjából). Egyszercsak észrevesz a földön egy pénzérmét. Lehajol és felveszi.
XY:
- Nohát, micsoda szerencse!
Általában két oszlop szokott lenni, legalábbis ez a magyar stílus. Az egyik oszlopban a cselekmény van, a másikban a dialógok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!