Ismereltek VHS kazetta gyűjtőket?
Csakis a VHS-nek van igazi film érzése, a mai 4K meg az összes modern pénzlenyúló sz@r mehetnek a p..csába, meg azok is akik kitalálták őket.
Gondolkodom amúgy azon, hogy videótékát nyissak, mert normális tartalomhoz csak úgy juthat az ember!
Az megvan, hogy a Sony most állította le az utolsó Blu-ray gyártósort?
Nem mintha nekem nem lenne pár tucat VHS kazettám és persze lejátszóm is, de akkor is.
A bakelitek el sem tűntek.
A mágnesszalagok igen.
"A NASA-nál már tervezik a modern változatot ami 1080p felbonásra is képes."
Ez szerintem bullshit. Márcsak azért, mert a JVC a Philipssel meg még pár márkával együttműködve 1997-ben kifejlesztette a DVHS formátumot, ami már az 1080-as felbontást is támogatta. De elkaszálták, mert lett jobb megoldás.
De mondok jobbat. A SONYnál voltak félresikerült fejlesztések, amik vagy nem tudtak elterjed, vagy csak szűkebb rétegben. Lásd MiniDISC. Amire előálltak vele, már volt elérhető áron CD írás.
Ami a VHS-t illeti, ott is volt a SONY-nak baklövése. Megcsinálta az 5.1-es térhangázst VHS-sen. De piacra már nem került.
Nem sok értelme van ezt az ósdi techológiát modernizálni, ha van alternatív és jobb megoldás.
És a címben lévő kérdésre is válaszolva, aminek nem sok köze van a feltett kérdésedhez. Nekem van két nagy zsák VHS kazettám. Ezek nem gyári műsorosak, hanem felvett. Persze van pár gyári kazetta is. Megveszed?
Videómagnó gyűjteményem is van. 23 db működő, mert szoktam digitalizálni. De magnót nem adok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!