Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Valamelyik filmre ráismersz...

Valamelyik filmre ráismersz ezek közül?

Figyelt kérdés

Az első:

Egy étteremben egy vékony, alacsony idős ember és egy nagy darab, szakállas (talán kamionos?) férfi találkoznak, idegenek egymásnak. A szakállas férfi haragos, mert a pincérnő nem akarja kiszolgálni vodkával. Egy törvény alapján nem lehet, a férfi pedig be szeretett volna rúgni. Végül az idős ember ajánlja, hogy vegyen konyakot. A szakállas nem érti, miért lehet konyakot venni, ha az is erős ital, mire a bácsi mondja, hogy de ez import ital, drága, nagy rá az adó (azt hiszem, a Szovjetunióban játszódik a történet). Miután mindketten lerészegedtek, a bácsi dicséri a szakállas férfi medve erejét, és kéri, hogy üvöltsön úgy, mint egy medve. A férfi vonakodva megteszi. Megbeszélik, hogy másnap világgá mennek együtt. Aztán a kidőlt bácsit egy hotelszobába kíséri. Mikor a bácsi másnap felkel, a szakállas férfi után már hiába érdeklődik a recepción. Ennyire tudok visszaemlékezni.

A második:

Szintén egy magyar film, azt hiszem, Harsányi Gábor szerepelt benne. Egy vasútállomáson talál egy pólyás csecsemőt. Nem tudja, hogyan nevezze, azt sem tudja, kisfiú-e, vagy kislány. Kipólyázza, majd látja, hogy kislány. Ekkor azt mondja, Eszternek fogja nevezni. Ez minden, amit láttam.

A harmadik:

Ez is magyar film, Sinkovits Imre szerepelt benne, mint partizán parancsnok (nem a Tizedes meg a többiek, és nem találtam meg wikipédia alapján). Usanka volt a fején. Egy fogolytábor kiszabadítását szervezték, úgy hiszem. Talán az is benne volt a filmben, hogy egy kövér magyar katonatiszt aszerint állította fel a szolgálatot, hogy a felsorakoztatott katonák közül ki mit tudott neki adni, harmónikát, bicskát, stb.

A negyedik:

Ez a film anyu vágya volt, csak arra emlékszik, hogy "A sarkantyús lovag" volt a címe, de ez alapján nem találtam meg. 1965-ös születésű, és gyerekkorában szerette volna megnézni, de a papám nem szerelte fel időben a parabola antennát.

Az ötödik:

Ezt a filmet az elhunyt papám miatt keresem. Megígértem neki, hogy megkeresem, melyik Terence Hill-film az, amiben elhangzik az a mondat, hogy "Nem is tudtam, hogy a szamarak felmennek a padlásra.", de sosem találtam meg neki.

A hatodik:

Nővérem látott egy sci-fi filmet, ami arról szólt, hogy a föld alatt véletlenül találnak egy elzárt világot, ahol még mindig majomemberek élnek.

A hetedik:

Végül egy horrorfilm gyerekkoromból, amiből csak annyira emlékszem, hogy amennyiben dobog a szíved, a szörny a közeledben van. Egy férfi elrejtőzött a szörny elől egy ágy alá, de patkányok voltak ott, amitől megijedt, és elkezdett dobogni a szíve, mire megjelent a szörny. Bátyám nem engedte nézni, ez minden, amit láttam belőle.

ma 10:41
 1/5 HalkHogen ***** válasza:
A Sinkovits-film nem a Két félidő a pokolban esetleg?
ma 11:50
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet. Ezt a filmet korábban már áttekergettem, de nem találtam meg benne a leírt jelenetet, bár adná magát, hogy ez az.

ma 12:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A 6. lehet valamelyik Utazás a Föld középpontja felé adaptáció.

[link]

ma 13:00
 4/5 anonim ***** válasza:

5.

Lehet, hogy az itteni nagy BS & TH rajongók megfejtik de addig is van egy csehszlovák film, amiben elhangzik valami hasonló.

Nyári intermezzo (Starci na chmelu, 1964).

[link]

01:13:14 - I must be crazy. If you want to know...

01:13:40 - What is it donkey?

01:13:42 - Where's Filip's bed? - Up on the attic, donkey.

[link]

ma 13:30
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ezt eltart majd egy ideig mind átnéznem, bár azért szűkíti valamennyire, hogy '90-es éveknél nem lehet újabb, és nem volt animációs.

Köszönöm, lehetséges. Papámnak már elég rossz volt a szeme, nem biztos, hogy az a színész, akit Terence Hillnek látott, valóban ő volt.

ma 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!