Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi baja Salvatorénak a Rózsa...

Mi baja Salvatorénak a Rózsa nevében?

Figyelt kérdés

Umberto Eco A rózsa neve című könyvének egyik különös alakja Salvatore, aki a kolostorban él. A könyvben annyit jegyeznek meg a férfiről, hogy egy sok országot bejárt koldus, aki végül odakeveredett a kolostorba. Konkrétan egy saját nyelvet alkotott meg azokból a nyelvekből, amit azokban az országokban hallott ahol járt. Mondandóját teletűzdeli idegen szavakkal amit sem a könyvben ha jól emlékszem sem a sorozatban nem fordítanak le. A 2019-es sorozatban (szinkronizált változat) azonban sokkal állatiasabb a karaktere, kutyának képzeli magát néha és hangosan

morog vagy ugat. Remigiust gazdájaként azonosítja és hűséges hozzá. Hogy ez több-e hálánál(Remigius megmentette Salvatorét) és valami perverzió nem derül ki biztosan. Én a könyvet olvastam egy éve, a sorozatot pedig többször is végignéztem. A neten nem sokkal többet találtam Salvatoréról, mint amennyit a könyvben leírnak róla: "szörny". Ha valaki esetleg ráismert a sorozatban, hogy Salvatore mennyire értelmi fogyatékos vagy milyen pszichés betegsége van, kiváncsian várom a válaszokat.

jan. 20. 18:13
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!