Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyik a 10 legjobb sci-fi film?

Melyik a 10 legjobb sci-fi film?

Figyelt kérdés
Kérlek sorold fel a kedvenc science fiction filmjeidet! Melyiknek legjobb a sztorija, melyiknek van a legelragadóbb képi világa, vagy melyik az amelyik egyszerűen csak jó kikapcsolódás? Mondj pár szót a kedvenceidről, mi fogott meg bennük!?

ma 13:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ami most eszembe jut:

‐------------

District 9 (2009).

Talán ennek a legjobb a képi világa, gyönyörűen beolvadó CGI.

Tökéletes ütemezés, akció, szövegek, egy mestermű.

Ha minden rendezőnek van egy csúcs-filmje, amit nem tud később felülmúlni, Neill Blomkampnál ezt választanám.

Az első 4 alien film (Dan O'Bannon féle).

Nekem mindegyik tetszik, az első egy horror, jó szereplőkkel, a második egy akciófilm, a harmadik egy egyedi gyöngyszem, szuperül megírt szövegekkel és számomra érdekes akcentusokkal, orgánumokkal.

A negyedik is aranyos.

Edge of Tomorrow (2014).

Brilliáns az egész, jók a karakterek, számomra működik Tom Cruise és a Full Metal Bitch kapcsolata és a vége nagy ütős. Nálam "legjobb sztori" esélyes.

Chappie (2015) és Elysium (2013).

Neill Blomkamp stílusa úgy látszik nekem bejön.

Source Code (2011).

Nagyon élvezem magát az ötletet mögötte, többször láttam már de még mindig nem unom. Ez is "legjobb sztori" jelölt.

Snowpiercer (2013).

Iszonyat jó karakterek, abszurd alapkoncepció de mégis eléri a célját.

A Men in Black filmek.

Bírom bennük Will Smith-t és Tommy Lee Jonest. Nekem bejön az idegen lényeket felügyelő rendőrség ötlete.

A régi Star Wars filmek. Klasszikusok.

Ugyanebben az univerzumban a Harc az Endor bolygón (1985) c. film nekem a mai napig tetszik.

Divergent (2014).

Sosem láttam még ezt a koncepciót (determinisztikus sci-fi kasztosodás). Nem az én generációm filmje de tetszett, mondjuk kicsit sok benne a "románc".

Passengers (2016).

Szeretem, amikor szinte a semmiből kihoznak valamilyen élvezhető történetet. Jók a karakterek.

Dark Star (1974).

Minimális költségvetés de jól megírt szövegek.

Abból a strandlabdából lett egyébként az egész alien univerzum.

A Platform filmek (El Hoyo). 2019 és 2024.

Spanyol géniusz.

Az első Kocka (1997).

Az első két Terminátor film. 1984 és 1991.

Tökéletes akciófilmek.

A gömb (1998).

A vízalatti bázisos filmek nagy kedvenceim.

Strange Days (1995).

James Cameron felesége rendezte, cyberpunk-nyomozós.

Még írhatnék sokat de valahol abba kell hagyni.

ma 14:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem nem sorrendben:

• Arrival

• Interstellar

• Childhood's end Part 1

• K-PAX

• District 9

• The Matrix

• The Thirteenth Floor

• I, robot

Nem jutott eszembe több. :)

ma 15:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Ó, a pár szót elfelejtettem.

• Arrival: egyszerűen elkezdtem nézni teregetés közben és úgy maradtam egy darab ruhával a kezemben, annyira beszippantott.

• Interstellar: nagyon tetszett a haldokló Föld hangulata, hogy nem termett a kukorica és minden olyan vészjósló volt

• Childhood's End: a 4. percig kell csak nézni és beránt a film. Remek az alapötlet, zseniális a történet és végig fenntartja a kíváncsiságot, ami a film végén aztán katarzissal zárul.

• K-PAX: gyönyörű film értékes erkölcsi tanításokkal. (Ezalatt ne ilyen vallásos bullshiteket képzelj el.)

• District 9: Tükör az emberiségnek

• The Matrix: nagyon érdekes elképzelés a világunkról.

• The Thirtennth Floor: szintén nagyon érdekes elmélet a világunkról, nem írok többet, mert spoiler lenne.

• I, robot: cukik benne a robotok. :)

ma 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!